Antena Meniu Search
x

Video Spitalul groazei din Urziceni. Ultimele clipe din viaţa lui George, certat şi trimis acasă să moară la 32 de ani. Era căsătorit şi avea o fetiţă

Ororile se ţin lanţ la spitalul din Urziceni. Cazul revoltător al femeii care a născut pe trotuar este vârful aibergului într-o mare de nenorociri. Pe aceeaşi tură, un tânăr de 32 de ani a fost consultat superficial şi trimis acasă cu dureri crunte în piept, acuză familia. Câteva ore mai târziu, a murit. Mărturii venite pe Fii Observator arată că spitalul, care nici măcar nu are acreditare, devenise doar un punct de tranzit și de umilinţe pentru pacienți.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 01.08.2023, 19:21

Vezi și

Imaginile care au uluit o ţară întreagă, cu gravida care naşte pe trotuar, au în spate un lung şir de incidente dramatice. Să nu faci rău. Pe George, un bărbat din de 32 de ani din Ialomiţa, jurământul medicilor de a pune pacientul mai presus de orice, nu l-a salvat. Dumincă după-amiază a simţit că rămâne fără aer. A căutat ajutor la cei în halate albe.

Marius Manolache, fratele victimei: La ora 17.36 m-a sunat, la 17.43 l-am sunat înapoi. Şi mi-a zis, ca niciodată: Frate, mor! Simt că nu mai rezist. Fă ceva! Am sunat la ambulanţă. La aproximativ 15 minute am sunat iar la ambulanţă să văd dacă a plecat către el. Să văd pe ce rută o ia, să se ducă vărul nostru înaintea ambulanţei. Să câştigăm timp. La ambulanţă mi-au zis că încă n-au plecat, că n-au ambulanţe.

George a fost trimis acasă fără explicaţii sau diagnostic

Disperaţi, oamenii se urcă în maşină şi pornesc să se întâlnească cu echipajul pe drum. După 40 de minute, George ajunge, în sfârşit, la spital. Dar nu şi în grija unui medic.

Pe acelaşi subiect

Marius Manolache, fratele victimei: Stătea pe scaune şi aştepta să intre să-l consulte cineva. Îmi spune, uite ce mi-a zis doctora sau asistenta: Cum ai stat două zile cu dureri în piept, poţi să mai stai 20 de minute.

Urmează un control superficial, acuză familia.

Marius Manolache, fratele victimei: A ieşit după 10 minute şi mi-a zis: Mi-a făcut o injecţie. I-a zis să se ducă la doctor, să facă nişte raze la plămâni luni.

Este trimis acasă fără explicaţii sau diagnostic. Doar cu o hârtie seacă şi două nume de medici. Pentru George, mâine nu mai există.

Marius Manolache, fratele victimei: La 22.46 i-am scris un mesaj: Ce faci, cum te simţi? Şi nu mi-a răspuns.  Am zis că poate doarme. De la 3.20 la 4.11 mi-a sunat telefonul încontinuu, n-am putut să mă trezesc. L-am sunat pe cumnatul lui când am văzut primele apeluri şi mi-a spus: George a murit! Goergiana, soţia lui, mi-a spus: Sunt ăştia de la ambulanţă, îl resuscitează.

Tânărul lasă în urmă o soţie şi o copilă de doi ani

La autopsie, se găsesc modificări ale plămânilor şi cordului, spune familia care e hotărâtă să dea spitalul în judecată. Tânărul lasă în urmă o soţie şi o copilă de doi ani.

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății: Probabil că nu mai exista cineva care să îi facă această ecografie. Dacă exista suspiciune nu trebuia trimis acasă, trebuia trimis la spitalul de urgenţă judeţean.

În spitalul din Urziceni, bolile pacienților sunt tratate după ceas. S-a terminat programul doctorului, boala nu mai există. Alexandra ajuns la spitalul municipal din Uziceni cu o problemă la ficat.

Alexandra: Am fost ieri undeva la 7 si 10, trimitere de la medicul de familie, am fost plimbată de la parter la etajul 1 si invers. Mi-au spus că un doctor este în concediu, un alt doctor în operaţie, dar l-am văzut pe hol. Iar singurul care era, nu avea competenţă în ecografie. Ţi se răspunde: Te-am pus eu să faci febră? Am fost trimisă acasă.

Şirul ororilor de la Urziceni pare fără sfârşit.

Alexandra: Vecina mea, cu un copilaş de o lună, a mers cu febră la doctor şi i s-a dat acasă. Copilul a decedat acasă.

Iar o altă gravidă ar fi trecut prin acelaşi tratament de Ev Mediu precum femeia care a născut în faţa spitalului.

Copila care a venit ieri pe lume, direct pe trotuar, şi mama ei sunt bine

Alexandra: Ar fi venit la doctor fiind însărcinată, i s-a spus că nu e nimic, nu este la termen şi să se ducă acasă. A plecat pe jos, n-a mai ajuns, a născut în parc. Am luat astăzi decizia împreună cu soţul meu să plecăm din ţară.

Între timp, copila care a venit ieri pe lume, direct pe trotuar, şi mama ei sunt bine.

Bianca Iacob, reporter Observator: Cele două, mama şi fetiţa, vor mai rămâne internate aici la spitalul din Slobozia cel puţin până mâine. Medicii spun că starea acestora este una destul de bună. Şi niicuna dintre ele nu are nu nicio problemă de sănătate.

Somată de ministrul Sănătăţii să-şi dea demisia, managerul se ţine în continuare de scaun. Între timp, şi PNL a exclus-o din partid şi cere demiterea. Spitalul Urziceni plătește salarii enorme pentru o parte dintre doctori. De exemplu, un medic primar a avut venituri în martie în jur de 30.000 de lei. Doar sporul de condiţii periculoase a fost de 13 mii de lei. Un medic specialist - aproape 20 de mii de lei, iar o asistentă are între 4.000 și 7.000 de lei. Managerul încasează aproape 18.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Spitalul groazei din Urziceni. Ultimele clipe din viaţa lui George, certat şi trimis acasă să moară la 32 de ani. Era căsătorit şi avea o fetiţă