Antena Meniu Search
x

Video Sportivă de 15 ani, molestată de antrenorul său. Bărbatul a momit-o într-o garsonieră sub pretextul unui masaj de refacere musculară

Un cunoscut antrenor de atletism din Capitală a fost arestat pentru agresiune sexuală. Constantin Iacoban este acuzat că ar fi molestat o sportivă în vârstă de 15 ani. Antrenorul este unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni în branşă. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 09.02.2023, 13:35

Vezi și

Conform unor surse alte două sportive au depus deja plângere pe numele lui. Bărbatul de 59 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă este găsit vinovat riscă până la 7 ani de închisoare. Cei de la Dinamo spun că se delimitează de la această situație și că bărbatul lucrează la un club care nu mai este afiliat lor. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală comisă asupra unui minor.

Momită sub pretextul unui masaj

Conform procurorilor, în 9 noiembrie 2021, inculpatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, ar fi exercitat asupra uneia dintre elevele sale în vârstă de 15 ani acte de natură sexuală,

Pe acelaşi subiect

altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol.

„Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat şi prin punerea persoanei vătămate minore în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, în timp ce se aflau într-o garsonieră din București, unde cei doi ajunseseră ca urmare a pretextului invocat de inculpat de efectuare a unui masaj de refacere musculară, în contextul unui raport de autoritate generat de relaţia profesor-elev şi a unei disproporţii fizice dintre aceştia”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, miercuri, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri - Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Sportivă de 15 ani, molestată de antrenorul său. Bărbatul a momit-o într-o garsonieră sub pretextul unui masaj de refacere musculară