Antena Meniu Search
x

Video Sportul extrem pe care îl practica turistul olandez ucis de o avanlanşă în Munţii Ţarcu. E un hobby foarte scump, căutat de străini

Este risc ridicat de avalanşă în mai toate masivele din ţară. În Munţii Ţarcu din Caraş Severin, trei turişti au fost surprinşi de grămada de zăpadă. Unul dintre ei, cetăţean olandez n-a mai avut nicio şansă. Turiştii practicau heliski, un sport extrem, foarte scump, şi o experienţă căutată la noi în ţară în special de străini. Firma care a organizat aventura este deţinută de copiii preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 29.01.2024, 17:20

Vezi și

Incidentul s-a petrecut în această dimineaţă, 29 ianuarie, în jurul orei 11:00, în Munţii Ţarcu, mai exact pe vârful Căleanu. Avalanşa s-a produs pe versantul nordic al acestui vârf. Cei trei schiori olandezi, spune politia, au fost surprinşi de avalanşă. Voiau să coboare de la 2.190 de metri la 1.500 de metri. Doi dintre ei au ieşit singuri de sub zăpadă, dar al treilea a decedat. Ceilalţi doi au reuşit să coboare până într-o zonă cu semnal unde au alertat autorităţile.

Salvamont Caraş-Severin spune că în zonă se practică heliski, turiştii sunt preluaţi de pe Muntele Mic şi duşi pe Muntele Ţarcu, însă până acum nu au avut parte de astfel de incident. Poliţia, mai exact IPJ Caraş-Severin, a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă pentru a se stabili exact cine sunt persoanele implicate şi cum s-a petrecut întregul eveniment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Sportul extrem pe care îl practica turistul olandez ucis de o avanlanşă în Munţii Ţarcu. E un hobby foarte scump, căutat de străini