Eveniment

Statistici CUTREMURĂTOARE: 228 de copii şi 624 de adulţi din centre de plasament sau de recuperare au murit în perioada 2013 - 2015

Publicat pe 22.07.2016 la 14:46 Actualizat pe 22.07.2016 la 14:53

În ultimii trei ani au murit 228 de copii aflaţi în centre de plasament şi 624 de adulţi cu dizabilităţi care erau în centre de recuperare. Aproape jumătate dintre adulţii care au decedat în perioada 2013-2015 erau în centre de recuperare din judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

În ultimii trei ani au murit 228 de copii aflaţi în centre de plasament şi 624 de adulţi cu dizabilităţi care erau în centre de recuperare. Aproape jumătate dintre adulţii care au decedat în perioada 2013-2015 erau în centre de recuperare din judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Potrivit acestor date, în anul 2013 au decedat 68 de minori aflaţi în centre de plasament, 10 dintre aceştia fiind din judeţul Buzău, şase din Neamţ, cinci din Sibiu şi patru din Mureş. În centre de plasament din judeţele Braşov, Iaşi, Suceava şi Tulcea au fost înregistrate câte trei decese, în Botoşani, Dolj, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sălaj, Vaslui, Vrancea şi în Sectorul 4 al Capitalei, câte două, iar în Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Constanţa, Galaţi, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi în Sectorul 5, câte un deces.

În anul 2014 au murit 73 de copii aflaţi în centre rezidenţiale, şase dintre ei fiind din Dolj. În judeţele Bihor, Iaşi, Mehedinţi şi Olt au murit câte patru minori, în Buzău, Constanţa, Giurgiu, Ilfov, Vaslui şi Vrancea, câte trei, în Argeş, Braşov, Covasna, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Prahova, Suceava, Teleorman, şi în Sectorul 1, câte doi, iar în Alba, Arad, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Neamţ, Sălaj, Sibiu, Timiş, Tulcea, Vâlcea ŞI Sectorul 4, câte unul.

În anul 2015 au decedat alţi 87 de copii, şase din centre rezidenţiale din judeţul Neamţ şi câte cinci din judeţele Călăraşi, Dâmboviţa, Iaşi şi Mureş. În judeţele Braşov, Buzău, Tulcea şi Vaslui s-au înregistrat câte patru decese, în Arad, Bacău, Bihor, Dolj, Gorj şi Teleorman, câte trei, în Argeş, Caraş-Severin, Cluj, Mehedinţi, Prahova, Sălaj, Sibiu şi Vâlcea, câte două, iar în Alba, Botoşani, Constanţa, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Suceava, Timiş şi Vrancea, câte unul.

CAUZA deceselor

Potrivit Ministerului Muncii, cauzele de deces sunt multiple, printre diagnosticele înscrise pe certificatele medicale constatatoare fiind: insuficienţă cardio-respiratorie acută, bronhopneumonie confluentă bilaterală, enecefalopatie hypoxic-ischemică; insuficienţă cardio-respiratorie acută, pneumonie acută interstiţială, encefalopatie cronică infantilă; stop cardio-respirator, întârziere mentală profuncă, epilepsie generalizată, tetrapareză spastică; stop cardio-respirator iresuscitabil, bronhopneumonie bilaterală, hidrocefalie operată cu şunt ventriculo-peritoneal; stop cardio-respirator, edem cerebral acut, meningo-encefalită purulentă, bronhopneumonie postero-bazală bilaterală.

Dintre cei 624 de adulţi cu dizabilităţi care au decedat în perioada 2013-2015, 166 erau din Suceava şi 146 din Bistriţa-Năsăud, arată ministerul, în răspunsul transmis agenţiei News.ro.

Astfel, din datele centralizate de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD) rezultă că în anii 2013, 2014 şi 2015 au murit 624 de persoane adulte cu dizabilităţi din centrele de recuperare şi reabilitare neuropsihică, 166 fiind din judeţul Suceava şi 146 din Bistriţa-Năsăud. De asemenea, 65 de decese au fost în Prahova şi 45 în Mureş.

În anul 2013 au fost înregistrate decesele a 241 de adulţi instituţionalizaţi, 58 dintre aceştia fiind din Suceava, 49 din Bistriţa-Năsăud, 38 din Prahova, 14 din Ilfov, 13 din Timiş, 12 din Alba, 10 din Mureş, opt din Sectorul 2, câte şapte din Constanţa, Neamţ şi Vâlcea, cinci din Bacău, patru din Sibiu, câte doi din Giurgiu, Harghita şi Sălaj şi câte unul din Gorj, Teleorman şi Vâlcea.

În anul 2014 s-au înregistrat 221 de decese în centrele de recuperare şi reabilitare neuropsihică, 64 în Bistriţa-Năsăud, 63 din Suceava, câte 15 din Alba şi Mureş, 14 în Prahova, câte nouă din Ilfov şi Timiş, şapte din Vâlcea, câte cinci din Constanţa şi Tulcea, patru din Neamţ, câte trei din Bacău şi Sălaj, doi din Harghita şi câte unu din Gorj, Vaslui şi Sectorul 2 al Capitalei.

Anul trecut au murit alte 162 de persoane adulte cu dizabilităţi, 45 din Suceava, 33 din Bistriţa-Năsăud, 20 din Mureş, 13 din Prahova, 12 din Alba, opt din Timiş, şapte din Călăraşi, şase din Vâlcea, trei din Arad, câte doi din Constanţa, Ilfov, Neamţ şi câte unu din Giurgiu, Gorj, Sălaj, Vaslui şi Sectorul 2 al Capitalei.

Principalele cauze ale deceselor au fost: boli cardio-vasculare, cardiopatie ischemică cronică, ateroscleroză, infarct miocardic acut, hipertensiune arterială, tumoare malignă primară a plămânului, sarcoidoză pulmonară stadiul IV şi extrapulmonară, sindrom de trunchi cerebral, post-encefalită virală, insuficienţă cardiorespiratorie acută, AVC, HTA oscilantă, demenţă mixtă, stop cardio-respirator, bronhopneumonie, hemipareză, perforaţie colon descendent cu peritonită, ocluzie funcţională colon cu necroză parietodică prin distensie colonică masivă, comă AVC, comă HTA, anemie, diabet zaharat, neoplasm gastric.

Sursa: News.ro

În articolul

Statistici CUTREMURĂTOARE: 228 de copii şi 624 de adulţi din centre de plasament sau de recuperare au murit în perioada 2013 - 2015

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

urmează pe observator

Social • ieri la 23:23

Momentul când spărgătorul de gheață Nuyina a fost scăpat de sub control și a lovit malul

  • Momentul în care spărgătorul de gheață Nuyina a fost scăpat de sub control, pe canalul Sulina, a fost filmat chiar de un membru al ambarcațiunii ce participa la operațiune.
Extern • ieri la 23:07

Autoritățile din China au construit un pod rutier în jurul unei case

  • 10 ani au încercat autoritățile să o convingă pe femeie să se mute.
Extern • ieri la 22:58

75 de ani de când Statele Unite au bombardat Hiroshima (Video)

  • 140.000 de oameni au murit în bombardamentul de la Hiroshima.
Social • ieri la 22:50

Delta Dunării, o destinație preferată de tot mai mulți turiști români (Video)

  • Numărul turiștilor din Deltă a crescut deja cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Economic • ieri la 22:40

Banca Națională a României a redus dobânda cheie la un minim istoric, 1,5%

  • Este a treia oară când Banca Națională a României reduce dobânda cheie pe perioada pandemiei de coronavirus.
Social • ieri la 22:26

Amenzi de 12.000 de lei date pentru nepurtarea măștii de protecție (Video)

  • Polițiștii au împărțit, în București, amenzi, avertismente verbale și măști.
Vezi toate știrile noi

Trending

Imagini interzise! Alexandra Stan, complet dezbrăcată! Ce filmare circulă pe internet (VIDEO)pe a1.ro
O învățătoare a făcut amor cu tatăl unui elev! Ce a avut de spus în apărarea ei este incredibil! „S-a înfuriat când s-a aflat”pe a1.ro
Emi Pian nu a murit din cauza rănilor de cuțit?! Ce au găsit medicii în sângele liderului interloppe spynews.ro
Tipurile de personalităţi ale oamenilor care refuză să poarte mască, potrivit psihologilor: narcisist, psihopat, machiavelicpe spynews.ro
Cifre surprinzătoare în ziua în care România a raportat 1.345 de cazuri noi de coronavirus! Cei mai testaţi români au o rată de infectare de 0.55%pe antenasport.ro
VIDEO | Gest reprobabil făcut de un ciclist. Şi-a împins un rival peste barele de protecţie când rula cu 80 de km/h. Sportivul se află în comăpe antenasport.ro
iUmor Roastpe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
Te trec fiorii! Ce mesaj îi transmisese Emi Pian ucigașului său, cu puțin timp înainte de tragedie: "Mi-e dor de tine..."pe antena3.ro
Cutremur în showbiz! S-a sinucis o prezentatoare tv super celebră ! Motivul a șocat pe toată lumeape antena3.ro
Care sunt primele probleme care apar la o Tesla dupa primii 65.000 de kilometripe cars.ro
Cât costă „mascarea” comisiilor din secțiile de votare la „locale? Guvernul a găsit baniipe jurnalul.ro
„Mascați pe stradă”, restricție ilegală. „La plajă, doar cu soțul” e discriminarepe jurnalul.ro