Antena Meniu Search
x

Video Staţiunile de pe litoral care câştigă tot mai mult teren, deşi un sejur all inclusive de cinci nopţi poate ajunge şi la 6.500 de lei

Sunt staţiuni discrete la malul mării, unde turiştii se pot relaxa în linişte, departe de aglomeraţie şi haos. Dar totul vine cu un preţ. La Cap Aurora şi Venus, hotelierii au investit în restorturi exclusiviste. Turiştii aleg cazările de patru stele cu all inclusive şi spun că se simt mai ceva ca în vacanţele din străinătate. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 30.07.2023, 20:40

Vezi și

Cap Aurora, cea mai mică staţiune de la malul Mării Negre, are un peisaj atipic pentru litoralul românesc, cu diguri şi plajă stâncoasă. 

Staţiunile de pe litoral care câştigă tot mai mult teren

Reporter-turitşi: De ce Cap Aurora?

- Pentru că ne place, ne simtim bine, e frumos.

Pe acelaşi subiect

- Am mai fost de 2-3 ori cel putin. Ne place aici. 

- Nu am mai fost demult aici, în România, la noi. 

Cine nu se bronzează pe plajele înguste şi cochete, se relaxează la piscinele resorturilor din staţiune - locul perfect de joacă şi pentru copii. 

Preţul unei nopţi de cazare într-un hotel de trei stele porneşte de la 600 de lei şi ajunge până la 840 de lei pentru o cameră dublă. 

Livia Cebanaș - manager hotel: Oferta noastră include mic dejun, prânz, acces la piscină, iar acum avem şi un pachet cu două şezlonguri pe toată perioada sezonului. 

Femeie-reporter: Suntem la all inclusive. Acceptabil.

- Cât staţi?

- Şapte nopţi. 

În vârful sezonului estival, tot mai mulţi turişti aleg să meargă şi în Venus. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Plajele liniştite, nisipul fin şi intrarea lină în apa mării îi conving pe turişti să revină an de an în staţiunile din sudul litoralului. 

Turist: E ok, plajele ok, marea ok, conditiile ok. Am fost în tot litoralul românesc, Mamaia, Mamaia Nord, toate staţiunile le am luat la rând

Iar în resorturi, oamenii sunt atraşi de condiţiile care fac concurenţă destinaţiilor din străinătate. 

Alin Vilău, manager resort: Avem un resort cumva imens, doua corpuri de hotel. Avem 49 de viluţe, două restaurante, cinci parcari, avem plaja privată cu bar all inclusive, cu sezlonguri, umbrele, tot ce e nevoie. 

Femeie: Cu de toate, să fie bine pentru toată lumea. Noi la ce am fost, a fost tot din acesta de 4 stele cu all inclusive. A fost tot confortul, cred ca si in restorurile din străinatate. 

Un sejur de cinci nopţi pentru doi adulţi, cu tot inclus, costă aproximativ 6500 lei.

O staţiune mai puţin discretă, dar care se reinventează de la an la an, e Vama Veche. Staţiunea este polul distracţiei pentru tinerii care vor amintiri nemuritoare.. pe bani puţini. Ionuţ e pasionat de pictură şi face un ban pe timpul verii.

Ionuţ: Le expun aici, le şi vând, dacă nu, pur şi simplu aşa, le pun. 

Profilul vamaiotului s-a schimbat mult în ultimii ani. Acum pe plajă sunt sunt tot mai multe familii cu copii şi bunici.  

Femeie: Anul trecut a fost prima oară când am venit şi prima oară cu ele. Dimineaţa e linişte şi pace şi seara începe distracţia. 

Gradul de ocupare în Vama Veche este de 90%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Staţiunile de pe litoral care câştigă tot mai mult teren, deşi un sejur all inclusive de cinci nopţi poate ajunge şi la 6.500 de lei