Antena Meniu Search
x

Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, despărțiți după 40 de ani. Cuplul de aur al teatrului de revistă s-a format dintr-o întâmplare!

Vezi și

Moartea şocantă a doamnei teatrului de revistă a destrămat unul dintre cele mai longevive cupluri de pe scena românească. Arşinel a rămas fără Stela, în pragul aniversării a 40 de ani de carieră împreună. Urmau să sărbătorească tot pe scenă, luna viitoare. Când actriţa ar fi împlinit şi 82 de ani.

Nu poţi spune Alexandru Arşinel fără să spui Stela Popescu. Pentru generaţii întregi sunt cuplul de aur al teatrului de revistă.

ALEXANDRU ARSINEL, actor:

N-o sa mai fie Stela langa mine. N-o sa mai pot spune Stela Popescu si Alexandru Arsinel, cum ma alinta ea, Parsivel. Cat de goala este sala de teatru fara Stela Popescu? Acuma... ani de zile va fi goala. Ani de zile goala, cu spiritul ei, cu zambetul ei. Ne va lipsi foarte mult.

Povestea celui mai longeviv duet a început în 1978. Dintr-o întâmplare, Ştefan Bănică, partenerul de scenă al Stelei Popescu, n-a putut ajunge la un spectacol.

L-a înlocuit Alexandru Arşinel, cel care avea să-i rămână jumătatea artistică în următorii 40 de ani. 40 de ani pe care urmau să-i sărbătorească luna viitoare, la fel ca acum un deceniu, pe scena teatrului Constantin Tănase. 

ALEXANDRU ARSINEL, actor:

Ce bine si ce extraordinar a aratat Stela intotdeauna. Chiar spunea, cand se scula dimineata, veneam de undeva, in tren sau in masina, ma duc un pic 5 minute, sa ma fac Stela Popescu.

Dedicată artei, Stela Popescu trăia pentru a transmite bucurie. Chiar dacă, dincolo de zâmbetul molipsitor, ceva o supăra.

ALEXANDRU ARSINEL, actor:

Stela era o mare mincinoasa, o frumoasa mincinoasa. Am mai spus lucrurile astea. Ea nu spunea niciodata ca o durea ceva.

Deşi pentru mulţi va rămâne regina neîncoronată a teatrului de revistă, şi filmografia Stelei Popescu este impresionantă. Pe marele ecran a jucat alături de legendele filmului românesc. 

Însă pentru mulţi români care au adorat-o, Stela Popescu va rămâne cea care îi dădea replica lui Alexandru Arşinel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, despărțiți după 40 de ani. Cuplul de aur al teatrului de revistă s-a format dintr-o întâmplare!