Antena Meniu Search
x

STS a celebrat 130 de ani de activitate cu ziua porților deschise

Experienţă inedită pentru zeci de copii care au avut prilejul să afle tainele sistemului de urgenţă 112 sau ale modului în care comunică instituţiile statului în situaţii aparte. Serviciul de telecomunicaţii speciale şi-a deschis pentru prima oară porţile în 130 de ani de activitate.

de Redactia Observator

la 27.10.2019, 12:00

Vezi și

Experienţă inedită pentru zeci de copii care au avut prilejul să afle tainele sistemului de urgenţă 112 sau ale modului în care comunică instituţiile statului în situaţii aparte. Serviciul de telecomunicaţii speciale şi-a deschis pentru prima oară porţile în 130 de ani de activitate. Echipamentele folosite în secolul 19, dar şi maşini tehnologizate utilizate în zilele noastre au fost expuse în faţa curioşilor.

Curioşi, cei mici au primit o lecţie de ştiinţă şi tehnică de la specialiştii STS. Autospecialele de teren accidentat au fost în centrul atenţiei, mai ales în cazul băieţilor.

Cel mai vizitat stand a fost cel care a simulat activitatea operatorilor 112. Copiii au aflat cum funcţionează sistemul şi au văzut şi cum sunt localizaţi atunci când apelează numărul de urgenţă, dar şi cum funcţionează aplicaţia pentru smartphone.

Evenimentul porţilor deschise le-a permis şi celor mai mari să afle cum ar fi dacă ar urma o carieră în acest domeniu.

La întâlnirea cu specialiştii STS curioşii au mai primit informaţii despre ce sunt atacurile cibernetice şi cum sunt ele evitate zi de zi, dar şi despre noutăţile aplicaţiei folosite în apropiatele alegeri prezidenţiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » STS a celebrat 130 de ani de activitate cu ziua porților deschise