Antena Meniu Search
x

Video Studenţi din Craiova, arşi în timpul unui curs în laborator. Lămpile UV ar fi fost pornite din greşeală

Incident grav la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. Mai mulţi studenţi au ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi pe mâini după un curs în laborator. Lămpile UV ar fi fost pornite din greşeală, iar profesorul coordonator şi-a dat seama de acest lucru abia după o oră. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 20.10.2023, 13:56

Vezi și

Studenţii au ajuns în primă fază la urgenţe, dar nu a rămas nimeni internat. Incidentul s-a petrecut în urmă cu zece zile, dar nu a fost făcută publică atunci, iar conducerea universităţii  le-a confirmat abia după ce a ajuns în presă o sesizare. 

Arşi în timpul cursului 

Cum a fost posibil acest lucru? La această întrebare trebuie să răspundă şi cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, mai ales că aceste lămpi UV ar fi trebuit să funcţioneze doar când sălile erau goale, adică în afara orelor.

De această dată, lămpile funcţionau când studenţii erau la cursul de Microbiologie şi mai bine de o oră au fost expuşi la ultraviolete. Profesorul a fost cel care şi-a dat seama, iar apoi studenţii au semnalat că au arsuri la nivelul feţei, dar şi probele cu vederea.  Atunci a fost momentul în care ei au mers la spital.

Conducerea universităţii a transmis că aceste leziuni dispar în trei zile şi nu vorbim despre efecte cronice în acest caz. De astfel, au mai fost astfel de incidente şi în alte unităţi de învăţământ din ţară, mai ales după pandemie când sălile au fost dezinfectate cu astfel de dispozitive. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Studenţi din Craiova, arşi în timpul unui curs în laborator. Lămpile UV ar fi fost pornite din greşeală