Antena Meniu Search
x

Suceveanul cu 1000 de fețe: s-a dat preot, jurnalist, medic, avocat și procuror. Cum a făcut 50.000 de lei în 3 luni

S-a dat drept procuror DIICOT şi avocat şi a încasat ilegal aproape 50.000 de lei. Sunt fapte care l-au băgat la închisoare pe un bărbat din judeţul Botoşani. 

de Redactia Observator

la 09.04.2021, 14:01

Vezi și

Un tânăr originar din Dorohoi, care are la activ numeroase fapte de înșelăciune, a fost arestat de judecătorii de la Rădăuți pentru o faptă de același gen.

Conform anchetei coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, Sorin Alin Verincianu, care are acum în jur de 35 de ani, a abordat o persoană care avea un proces civil și i-a promis că o va ajuta să câștige procesul. Așa a reușit inculpatul să stoarcă de la victimă peste 50.000 de lei, în interval de aproximativ trei luni de zile.

"Folosindu-se de calități mincinoase, respectiv procuror DIICOT Suceava și avocat, a determinat persoana vătămată să îi ofere anumite sume de bani care ar fi reprezentat contravaloarea serviciilor prestate prin folosirea calității de avocat, promițându-i că o va ajuta să câștige procesul civil în care era parte, suma totală pe care T. I. i-a furnizat-o autorului în perioada martie — iunie 2020 ca urmare a folosirii calităților mincinoase de avocat/ procuror și cu care a fost prejudiciată fiind de 56.450 lei", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

După ce s-a adunat probatoriu, Sorin Alin Vernicanu a fost reținut 24 de ore în arest, iar procurorii de la Rădăuți au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului. Judecătoria Rădăuți a dispus joi, 8 aprilie, ca individul să fie arestat 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

În 2015, Sorin Alin Verincianu avea deja opt condamnări pentru înșelăciuni. El a comis cele mai multe fapte îmbrăcat în preot, însă s-a dat și jurnalist, medic și, mai nou, avocat sau procuror.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Suceveanul cu 1000 de fețe: s-a dat preot, jurnalist, medic, avocat și procuror. Cum a făcut 50.000 de lei în 3 luni