Antena Meniu Search
x

Video Sufocată în somn de soţ, Mariana a murit chiar de ziua ei, lângă fiul de 10 ani. Femeia şi-ar fi presimţit sfârşitul sumbru: vecinii spun că "era urmărită"

O femeie din Sălaj a fost ucisă de soţ, chiar după petrecerea de ziua ei. Individul a aşteptat ca femeia să adoarmă şi a sufocat-o în somn, în timp ce fiul lor se afla în camera alăturată. Femeia obţinuse ordin de protecţie împotriva lui, dar tot ea renunţase la hârtia care i-ar fi putut salva viaţa. Statisticile arată că violenţa domestică este în continuă creştere, dar victimele se tem de multe ori să ceară ajutor. Detalii şi informaţii care vă pot afecta emoțional. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 02.10.2023, 19:14

Vezi și

Mariana şi-a petrecut ziua de naştere cu familia şi prietenii. Împlinise 36 de ani. Nimeni nu a bănuit ce urma să se întâmple. Soţul ei punea la cale un plan diabolic. Ar fi fost foarte gelos, spun apropiaţii, care ne-au semnalat cazul pe Fii Observator

Ucisă cu copilul în casă

"Era urmărită, nu avea voie să vorbească nici măcar cu părinţii. Ea niciodată nu a zis că a fost bătută, dar verbal tot timpul, agresată verbal", povesteşte un apropiat de-al Marianei. 

În urmă cu doi ani, femeia a obţinut un ordin de protecţie împotriva individului şi era hotărâtă să divorţeze. Tot ea, câteva luni mai târziu, a renunţat la restricţii şi l-a primit înapoi. A plătit cu viaţa gestul său. Individul a ucis o cu sânge rece la un perete distanţă de fiul lor în vârstă de doar 10 ani. 

Pe acelaşi subiect

"Când a venit odată cu ea în scară şi a prins-o de păr şi a tras-o pe scări am strigat la ei: Mă, ce faci? Ce sunt lucrurile astea? Ce faci cu ea?", spune o femeie. "Taci! Nu te băga! - Aşa mi-a strigat", adaugă ea.

"Victimele sunt controlate şi făcute să se simtă vinovate şi dependente de abuzatori. Apoi, unele victime trec prin aşa-numitul ciclu al abuzului. Au perioadele acelea de linişte şi împăcare în care ele cred că abuzatorul îşi va schimba comportamentul", a explicat Cecilia Ardusătan, psiholog.

Mariana parcă şi-a presimţit moartea

Chiar de ziua ei, Mariana parcă a simţit că ceva rău urma să se întâmple. "Tot se plimba. Mergea încolo, mergea încoace. Şi am întrebat-o: Mariana, ce e cu tine? (n.r. Răspunde) mă plimb. Era foarte agitată", povesteşte o femeie.

Semnele unui partener abuziv sunt uşor de "citit" de apropiaţi. "Frica în prezenţa acelei persoane, controlul asupra vieţii persoanale pentru că le izolează de lume, de prieteni, de familie, control financiar, jigniri frecvente, ameninţări, răni fizice", spune Cecilia Ardusătan, psiholog.

Criminalul s-a predat la Poliţie

După ce si a ucis soţia, individul a mers la poliţie să se predea. 

Astfel de cazuri sunt tot mai dese. Potrivit statisticilor, numărul victimelor violenţelor domestice e în creştere, 38.000 într-un an. Şi ordinele de protecţie sunt încălcare tot mai des, iar astfel se ajunge la tragedii în familie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Sufocată în somn de soţ, Mariana a murit chiar de ziua ei, lângă fiul de 10 ani. Femeia şi-ar fi presimţit sfârşitul sumbru: vecinii spun că "era urmărită"