Meniu
Search
x

"Supracontrol" STB. Controlorii nu mai poartă vestele albastre inscripționate, în mijloacele de transport din București

Controlorii STB nu mai poartă, începând din această lună, vestele albastre inscripţionate cu însemnele "Control", aşa cum eram obişnuiţi până acum. Scopul acțiunii, potrivit reprezentanților Societății de Transport București, este "de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control".  

De Redactia Observator la 27.06.2022, 13:41

În conformitate cu obligațiile contractuale prevăzute în Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători semnat cu TPBI, STB SA a înființat Biroul de Supracontrol pentru eficientizarea activității de verificare a titlurilor de călătorie în mijloacele de transport public.

În acest sens, în luna iunie 2022, STB SA a demarat un prim proiect în cadrul activității de supracontrol, repartizând în traseu echipe de controlori care nu poartă vestele albastre cu însemnele CONTROL – STB SA, așa cum era obișnuit până acum publicul călător. Scopul acestei acțiuni este de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control, anunță STB într-un comunicat.

Cum recunoaştem controlorii STB în mijloacele de transport

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la calitatea de controlor legitimații călătorie, echipele de supracontrol, dețin următoarele documente, obligatoriu a fi prezentate călătorilor:

Pe acelaşi subiect

 

  • Legitimația de control, ce conține poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu);
  • Card de identitate (card de operator cu aplicație de control activă), ce conține, de asemenea, poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimații călătorie se autentifică și trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat și se află în posesia angajaților doar în timpul programului de lucru.
  • Echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie.

Precizăm faptul că, fără cardul de identitate, controlorii legitimații călătorie NU pot efectua controlul. Fară echipament de control și fără card de identitate, NU se pot emite carduri de suprataxă. Mecanismele de verificare și autentificare a angajaților în procesul de verificare a titulurilor de călătorie sunt corelate, tocmai pentru a elimina posibilitatea ca alte persoane să poată efectua controlul. Prin urmare, nu vesta albastră definește un controlor de legitimații călătorie, ci documentele și echipamentele mai sus menționate.

Echipele de controlori legitimații călătorie sunt instruiți ca la momentul controlului să prezinte legitimația de serviciu (cardul de operator) și delegația de control.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » "Supracontrol" STB. Controlorii nu mai poartă vestele albastre inscripționate, în mijloacele de transport din București