Antena Meniu Search
x

Video Surpriză pentru şoferi la pompă, luni dimineaţa. Cât costa acum un litru de benzină

Ziua şi scumpirile la pompă. Preţurile carburanţilor continuă să crească de la o zi la alta. În ultimele trei săptămâni am avut parte de nu mai puţin de 13 modificări de preţ. În acest moment carburanţii se apropie de 7,6 lei pe litru. Iar asta, evident, generează şi alte scumpiri în lanţ pe care le resimţim cu toţii, nu doar şoferii. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 21.08.2023, 13:19

Vezi și

 Avem preţuri din ce în ce mai mari la pompă în ultimele trei săptămâni, aproape că nu a fost zi în care să nu vedem scumpiri la benzină şi la motorină. În Capitală, benzina se vinde cu preţuru cuprinse între 7.16 lei şi 7.35 lei, iar motorina costă între 7.38 lei şi 7.53 lei. 

Litrul de benzină se apropie de 7.6 lei în ţară

În staţiile de alimentare din ţară, litrul de benzină se apropie de 7.6 lei. Dacă e să facem o comparaţie cu sfârşitul lunii iulie, benzina s-a scumpit cu peste 5%, iar motorina cu aproape 7.4%.

Cauza este că creşte preţul pentru petrol şi că în această perioadă avem o cerere mai mare de carburant, ceea ce duce la preţuri mai mari şi care tot vor creşte, iar Guvernul nu ia în calcul să mai acorde acea compesanţie de 50 de bani pentru fiecare litru aşa cum s-a întâmplat în trecut. 

Aceste scumpiri de la pompă vor aduce şi alte scumpiri în special la produsele alimentare, care vor avea preţuri mai mari. Practic, scumpirea carburanţilor va anula acea măsură luată de guvern privind plafonaerea adaosului comercial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Surpriză pentru şoferi la pompă, luni dimineaţa. Cât costa acum un litru de benzină