Antena Meniu Search
x

Video Surse: Alexandra, tânăra gravidă, ucisă de o regulă nescrisă a spitalului. Protestatarii i-au scris pe pereţi medicului de gardă ultimele ei cuvinte: "NU AM AER"

Cei vinovaţi vor plăti, inclusiv cu libertatea. O spune ministrul familiei după vizita neaşteptată de astăzi de la Botoşani. Oraşul fierbe de când Alexandra, tânăra mamă de 25 de ani, a murit ucisă de indiferenţă. Nimeni nu i-ar fi venit în ajutor pentru că între doctori funcţiona o regulă nescrisă: medicul de gardă nu intervenea peste medicul curant al pacientului. Revolta oamenilor a ajuns la nivel înalt. Cabinetul privat al medicului de gardă a fost vandalizat, iar pereţii au fost inscripţionaţi cu ultimele cuvinte ale gravidei: NU AM AER. Singurul care a plătit cu scaunul după cinci zile de proteste a fost managerul spitalului.

de Redactia Observator

la 24.08.2023, 19:44

Vezi și

Vlad, fratele Alexandrei: Eu nu pot să îmi explic cuvintele astea: NU TE MAI ALINTA! 

Angel Iulian Călin, fost manager spital: Eu îmi dau demisia acum!

Oamenii, însă, au multe de reproşat faţă de lipsa de empatie a cadrelor medicale care au lăsat-o pe Alexandra să moară în chinuri. 

Dumnealor au depus un jurământ şi trebuia să-l respecte.

Pe acelaşi subiect

Doamnă, nu mă interesează de dumnealor. 

Dar de ce nu iese şi doamna aia, afară?

Pentru că ţipaţi ca nişte animale! 

Reacţia medicului neonatolog din spital, Carmen Zaboloteanu, e încă un simptom al lipsei de empatie. Într-o postare pe o reţea de socializare, femeia şi-a cerut scuze: "Ne luptam în momentul respectiv pentru viaţa unei fetiţe născută de jumătate de zi. Lângă noi, mama fetiţei ne cerea într-una să îi spunem dacă fetiţa ei va trăi... Afară vuvuzele, claxoane... Am ieşit pentru că mi-am dorit doar linişte pentru copiii mei..."

 Femeia avea dureri groaznice şi dădea mesaje disperate

Pentru Alexandra, tânăra cu un bebeluş mort în pântec, timp de şapte ore nu s-a găsit înţelegere. Femeia avea dureri groaznice şi dădea mesaje disperate. La ora 5 dimineaţa, Alexandra a implorat asistenta să cheme medicul de gardă. În zadar.

Vlad, fratele Alexandrei: Am înţeles că a intrat şi în biroul medicului de gardă şi a dat-o afară, a sunat-o. A zis să-i facă un calmant şi atât. Să aştepte medicul curant. 

Bercea Ştefan, director medical spital: Medicul a recomandat continuarea supravegherii pacientei considerând că nu se impune chiuretajul.

Angel Iulian Călin, fost manager spital: La maternitate sunt lucrurile foarte grave. Şi sunt grave, probabil, nu de acum. Sunt grave de foarte multă vreme. 

Singurul care a plătit pentru tragedie a fost managerul spitalului

Acum, trei copii mici plâng după mamă. Singurul care a plătit pentru tragedie a fost managerul spitalului. Cadrele medicale care au lucrat în noaptea respectivă au fost deocamdată suspendate pentru 90 de zile şi au fost audiate. Reprezentanţii Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află spitalul, cer demisii în lanţ. 

Doina Fedorovici, preşedinte CJ BT: Medici care au arătat o totală lipsă de empatie faţă de o femeie aflată în suferinţă şi carenţe uriaşe de profesionalism. Dacă vor continua să fie indiferenţi, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar. 

Cabinetul privat al medicului ginecolog al Alexandrei a fost vandalizat

Cabinetul privat al medicului ginecolog al Alexandrei a fost vandalizat. Geamurile au fost sparte, iar pereţii - inscripţionaţi cu ultimele cuvinte ale Alexandrei: NU AM AER. 

Vlad, fratele Alexandrei: Marea mea mirare e să aflu cine e asistenta care a intrat dimineaţa în tură când i-a zis sora mea că nu mai are aer, i-a spus să nu se mai alinte! 

Surse medicale spun că Alexandra a murit pentru că în spital funcţiona o lege nescrisă: medicul de gardă nu intervine dacă pacienţii au un medic curant. 

Marcel Ciolacu, premierul României: A fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital în loc să salveze vieţi. 

Monica Adascaliţei, noul manager al spitalului: Medicul de gardă din noaptea respectivă era în spital şi a avut în cursul nopţii conform raportului intern 5 intervenţii de urgenţă. 

Premierul României a oferit 50.000 de lei familiei tinerei decedate

Ministrul Familiei a venit la Botoşani într-o vizită surpriză. Cel mai surprins a fost paznicul, care nu a lăsat-o să intre. 

Natalia Intotero, ministrul Familiei: M-a legitimat, m-a întrebat cine sunt, unde merg, pe cine caut, nu m-a cunoscut. 

Medicii legişti au stabilit că Alexandra a suferit un edem pulmonar, avea insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina era complicată infecţios. Premierul României a oferit 50.000 de lei familiei tinerei decedate, bani din fondul de rezervă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Surse: Alexandra, tânăra gravidă, ucisă de o regulă nescrisă a spitalului. Protestatarii i-au scris pe pereţi medicului de gardă ultimele ei cuvinte: "NU AM AER"