Antena Meniu Search
x

Video Alexandra, gravidă în 3 luni, a murit la 25 de ani pe patul de spital. Ultimele mesaje date soţului: "Mor aici, nu mai poot"

Caz dramatic şi revoltător la Botoşani. O tânără, gravidă în trei luni, a murit dupa ore de agonie pe patul de spital, pentru ca medicii au considerat că nu reprezintă o urgenţă. Soţul femeii spune că a fost lăsată o noapte în dureri cumplite şi nimeni nu i-a venit în ajutor. Trei copii au rămas acum fără mamă, iar familia e hotărâtă să îşi caute dreptatea în justiţie. Poliţia face cercetări pentru ucidere din culpă.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 18.08.2023, 19:38

Vezi și

Primul apel la 112 a fost seara trecută cu puţin timp înainte de ora 23.00. Alexandra, în vârstă de 25 de ani şi însărcinată în trei luni începe să sângereze şi are dureri mari. Soţul disperat cheamă salvarea.

Bogdan Ursu, medic coordonator ambulanţă: Echipajul nostru s-a deplasat la locul solicitării, a preluat pacienta, care prezenta o paliditate tegumentară, sindrom vertiginos şi sângerări, a fost preluată şi dusă la Maternitatea Spitalului Judeţean Botoşani. 

La ora 23.05, femeia ajunge pe mâna medicilor din Spitalul Judeţean Botoşani.

Miron Vlad, fratele femeii decedate: I-au făcut o perfuzie şi i-au zis să aştepte pe medicul ei. I-au zis că a pierdut sarcina şi să aştepte pe medicul ei.

Nimeni din spital nu s-a mai interesat de starea ei pe parcursul nopţii. Femeia se plânge doar soţului ei prin mesaje:

Ora 01.58

Alexandra: Trebuie să vină medicul meu mâine.

Soţ: De ce?

Alexandra: A spus că nu se poate în seara asta.

Soţ: Cum să stai aşa? Cine ştie la ce oră vine mâine?

Alexandra: Sper să vină devreme că mor aici.

Durerile crunte pe care le acuza femeia nu i-au alertat pe doctori care o lasă în agonie toată noaptea. Medicii i-ar fi spus femeii că nu reprezintă o urgenţă.

Asaftei Ioan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Mavromati: Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopţii, deoarece sângerarea genitală externă era redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluţie. 

La ora 6:32, cu ultimele puteri, femeia îşi întreabă soţul cum sunt cei trei copii de acasă: o fetiţă de șase ani și doi băieței de patru și un an.

Ora 06.32

Soţ: A venit cineva?

Alexandra: Nu. Nu mai poot. Doamne, ce dureri am.

Soţ: Off. Ai dormit oleacă măcar?

Alexandra: Nuu.

Soţul Alexandrei i-a spus că s-a trezit unul dintre copii şi i-a trimis o poză cu el. După aceea, bărbatul n-a mai primit niciun mesaj. Două ore mai târziu l-au sunat de la spital să-i dea cumplita veste

Asaftei Ioan purtator cuvant spital judetean Mavromati: Prezintă degradare bruscă a stării generale, dispnee severă, sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care este transferată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. 

O oră mai târtiu, medicii au declarat decesul tinerei

Ca de fiecare dată după astfel de tragedii, spitalul şi poliţia au deschis anchete.

Delia Nenișcu, purtator cuv IPJ Botoşani: Au fost demarate cercetări de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă urmând să stabilim cu exactitate împrejurările în care a survenit decesul şi cine se face responsabil de acest eveniment. 

Familia aşteaptă rezultatul necropsiei şi vrea să afle dacă femeia putea fi salvată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Alexandra, gravidă în 3 luni, a murit la 25 de ani pe patul de spital. Ultimele mesaje date soţului: "Mor aici, nu mai poot"