Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video SURSE: Alfred Bulai ar fi avut o "cameră de practică" pentru studente, în care făcea experimente

Detalii şocante în cazul lui Alfred Bulai, profesorul de la SNSPA, acuzat de mai multe studente de agresiune sexuală. Bărbatul ar fi organizat experimente şocante în stagiile de practică: tinerele ajungeau să leşine de foame şi din cauza cpldurii. Poliţiştii au descins astăzi în biroul lui de la facultate, dar şi într-un cămin de lux, unde surse din ancheta spun că profesorul ar fi avut o cameră de "practică".

de Mădălina Iacob

la 20.08.2024 , 19:31

La audieri, au ieşit la iveală informaţii despre practicile şocante ale profesorului Bulai.

Decanului Şcolii de Ştiinte Politicea fost chemat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în calitate de martor. A răspuns întrebărilor procurorilor despre acuzaţiile de hărţuire, dar a aflat şi despre experimentele extreme de care nici el, nici rectorul SNSPA nu ar fi auzit vreodată.

"Nu știam că una dintre studentele noastre a fost infometata în timpul practicii și că a avut nevoie de asistenţă medicală. E adevărat că a fost făcut cu acordul studentei, dar nu cred vreodată că vreun student își dorește să leșine din cauza soarelui și a foamei. Este un fapt, a venit o ambulanță", spune Cristian Pîrvulescu, decan.

Vezi și

Detalii şocante în cazul lui Alfred Bulai

Pe acelaşi subiect

Pîrvulescu a declarat că rapoartele de la stagiul de practică al lui Bulai sunt de negăsit.

"Ele trebuiau sa fie arhivate la departamentul de sociologie. Sigur că pot să îmi fac un reproș că nu am verificat acest lucru, noi plecăm de la prezumția de buna credinţă", Cristian Pîrvulescu, decan.

De bună credinţă au fost şi studentele care spun că au picat în plasa bărbatului de 61 de ani.

"În anul doi, repetând practica, am ajuns şi eu cu tricoul jos şi cu chiloţii jos. Toţi am participat la o piesă de teatru improvizată. La final mi-a cerut să rămân. E foarte ciudat, pentru că următorul lucru pe care mi-l amintesc este faptul că eram dezbrăcată în faţa lui şi el era pe un fotoliu. Discuţia s-a purtat despre cum mă simt eu în momentul ăla si dacă vreau să se dezbrace și el şi i-am spus că nu vreau", povestește Cătălina. 

În dosarul de folosire abuzivă a funcţiei sale, poliţiştii şi procurorii au descins la ora 8 dimineaţa în trei locuri din Bucureşti. Primul a fost actualul sediu al SNSPA.

Timp de şase ore au căutat polițiștii și procurorii documente în biroul lui Alfred Bulai

Timp de şase ore au căutat polițiștii și procurorii documente în biroul lui Alfred Bulai. Au căutat probe care să dovedească orice faptă de agresiune sexuală care ar fi putut să aibă loc la facultate.

Toate dispozitivele electronice au fost verificate. Polţiştii au descins apoi şi la vechea clădire a facultăţii, acolo unde s-ar fi petrecut abuzurile sexuale în urmă cu 20 de ani. A treia oprire a anchetatorilor a fost într-o altă clădire a universităţii unde s-ar fi petrecut o parte dintre abuzuri. 

Surse din anchetă spun că aici Alfred Bulai şi-ar fi rezervat o camera de practică pentru studentele sale. Peste 30 de sesizări pe numele profesorilor Alfred Bulai au ajuns la procurori până în acest moment.

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » SURSE: Alfred Bulai ar fi avut o "cameră de practică" pentru studente, în care făcea experimente