Antena Meniu Search
x

Suspecţi din Argeş şi Vâlcea audiaţi în legătură cu furturi de sute de mii de euro comise în Italia

Procurorii DIICOT au organizat, în cursul zilei de miercuri, mai multe acţiuni în legătură cu suspecţi din Argeş şi din Vâlcea implicaţi în posibile furturi de sute de mii de euro comise în Italia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 24.03.2021, 16:46

Suspecţii obişnuiau să acţioneze în etape în italia
Suspecţii furau haine şi produse cosmetice de firmă - DIICOT - Poliţia Română
  • Românii obişnuiau să fure haine şi produse cosmetice de firmă.
  • Liderul grupării vizate formase două echipe care să acţioneze în perioade diferite în Italia.

Astfel, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de la Poliţia Judiciară, au efecutat 12 percheziţii domicilare pe raza judeţelor Argeş şi Vâlcea. Suspecţii sunt bănuiţi de alcătuirea unei grupări infracţionale şi comiterea infracţiunii de furt calificat.

Ancheta a scos la iveală că gruparea era alcătuită din cel puţin 21 de persoane care au dat mai multe lovituri în Italia, în perioada aprilie - decembrie 2016. Membrii grupării acţionau pe timp de noapte şi spărgeau depozitele unor companii celebre de unde furau haine şi produse cosmetice. Prejudiciul din acest dosar este de aproximativ 400.000 de euro, însă ancheta a scos la iveală faptul că şeful grupării a mai format, în prealabil, o grupare care a comis alte furturi de sute de mii de euro în Italia, în perioada octombrie 2015 - februarie 2016, şi care, de asemenea, a intrat în atenţia procurorilor DIICOT încă de acum patru luni.

Bunurile furate au fost transportate în mod fraudulos în România. Opt suspecţi urmează să fie audiaţi în acest dosar, în cursul zilei de miercuri. Conform procurorilor DIICOT, "acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Vâlcea, Argeș și Sibiu, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al criminaliștilor și polițiștilor din cadrul Polițiilor Orășenești și posturilor de Poliție din județele Vâlcea și Argeș".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Suspecţi din Argeş şi Vâlcea audiaţi în legătură cu furturi de sute de mii de euro comise în Italia