Antena Meniu Search
x

Sute de oameni evacuați în urma incendiului de la fabrica de uleiuri din Orăștie. E pericol din cauza poluării, transmit autoritățile

300 de persoane au fost evacuate în urma incendiului de la fabrica de vopseluri din Orăștie. Autorităţile locale avertizează că există un risc pentru sănătate populaţiei din cauza poluării. Numărul echipajelor care intervin pentru stingerea focului a fost suplimentat.

370 de persoane au fost evacuate în urma incendiului de la fabrica de uleiuri din Orăștie. Autorităţile locale avertizează că există un risc pentru sănătate populaţiei din cauza poluării. Numărul echipajelor care intervin pentru stingerea focului a fost suplimentat.

Într-un comunicat transmis la câteva ore după izbucnirea incendiului din Orăștie, autoritățile locale anunță că "din primele măsurători făcute de specialişti a rezultat o alterare a calităţii aerului, ceea ce reprezintă un risc pentru sănătatea populaţiei, iar pentru a reduce timpul de expunere la acest risc începând cu ora 21.00”.

”Comitetul local din municipiul Orăştie a decis evacuarea populaţiei din cinci blocuri cu 185 de apartamente situate în apropiere de locul producerii incendiului",  precizează comunicatul transmis de Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Hunedoara.

Pe acelaşi subiect

Imagini de la operațiunea arată că a fost nevoie și de ambulanță, pentru că au fost și persoane care nu se puteau deplasa singure.

Potrivit autorităților, majoritatea celor 370 de oameni din aceste blocuri a preferat să meargă la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orăştie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cele cinci blocuri de locuințe evacuate vor fi păzite de jandarmi și de polițiști.

Este o mobilizare masivă și pentru stingerea incendiului. Numărul echipajelor care intervin pentru stingerea incendiului a crescut, astfel că în prezent acţionează peste 40 pompieri, 26 jandarmi şi 12 politisti, precum şi politişti locali din municipiul Orăştie, transmit responsabilii locali.

Incendiul  a izbucnit în jurul orei 17.00 la fabrica Terpena din Orăştie şi a cuprins o hală cu patru niveluri în care se prelucrează vopseluri şi unde erau depozitate uleiuri minerale şi alte produse chimice, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 5.000 de metri pătraţi.

În hală se aflau cinci persoane - una dintre acestea a suferit arsuri grave, iar celelalte patru s-au intoxicat cu fum.

Sursa: News.ro, Observator

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Sute de oameni evacuați în urma incendiului de la fabrica de uleiuri din Orăștie. E pericol din cauza poluării, transmit autoritățile