Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Andreea, o tânără de 22 de ani, a murit de COVID-19 în același spital în care virusul i-a răpus mama

O mamă şi fiica ei de 22 de ani s-au stins de coronavirus la o săptămână una după alta. Amândouă au murit în acelaşi loc, la terapie intensivă, în Spitalul Judeţean din Argeş. Ultima înregistrare cu tânăra este dureroasă. Fata ar fi fost pusă să doarmă într-un cort, în frig. În ziua în care a murit, tânăra avea absolvirea. Îşi luase licenţa în studii economice.

de Redactia Observator

la 31.07.2020 , 21:01

  • Andreea a murit în Spitalul Județean Argeș, la o săptămână după mama ei.
  • În cazul tinerei s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Andreea: Când am ajuns cu ambulanţa, am stat pe aici până a venit o doamnă. Mi-a luat temperatura. M-a întrebat una-alta. Iniţial, au vrut să mă bage în spital şi nu a mai fost niciun loc şi apoi a zis că mă bagă într-un cort cu un nene şi apoi m-au băgat singură.

Pe 20 iulie, Andreea i s-a plâns unchiului său de modul în care se face triajul la Spitalul Judeţean Argeş, unitate medicală sufocată în ultima perioadă de pacienţi. Tânăra aştepta să i se facă testul de coronavirus. 

Andreea: Nu ştiam ce se întâmplă sau care-i faza până m-am prins că e cineva care testează aici şi tot strigă persoane, dar acum cred că le-a luat şi le testează în altă parte că erau lângă cortul meu, dar nu mai sunt. 

Vezi și

Medicul de familie a convins-o să meargă să se testeze, după ce mama ei a murit de coronavirus. Andreea era pregătită să rămână în spital. Unchiul ei spune că îşi luase şi haine de schimb într-un rucsac, dar s-a răzgândit când a fost pusă să doarmă pe o targă, jos, în cort. 

Gabriel Copciag, directorul medical al Spitalului de Urgență Piteşti: A fost examinată, starea ei generală a fost foarte bună, s-a făcut testul noaptea, urmând ca rezultatul să fie dat a doua zi. Fata a refuzat internarea, a plecat cu un grup de prieteni acasă la Rucăr.

A doua zi, Andreea a primit rezultatul la telefon. Era şi ea infectată. Medicul de familie i-a prescris un tratament și a îndemnat-o să se interneze. Andreea a stat acasă până sâmbăta. 

Ion Vorovenci, secretar general Consiliul Județean Argeș: Cu Andreea s-a luat legătura în data de 23 iulie. Era acasă, avea o stare febrilă, dar se simţea bine, în data de 24, la fel, s-a luat legătura, a început să se simtă mai rău, s-a agravat.

Medicul de familie spune că ambulanţa a venit după opt ore pentru că tânăra nu avea dovada scrisă că este infectată. Andreea s-a stins la terapie intensivă, la Spitalul Judeţean. Același loc în care murise şi mama ei cu exact o săptămână în urmă. Rudele spun că, în tot acest timp, Andreea a fost sunată o singură dată de Direcția de Sănătate Publică. Şi doar ca să îi ceară numărul de telefon al mamei. 

Ministrul Sănătăţii a mers personal la Spitalul Judeţean din Argeş pentru a verifica ce s-a întâmplat în acest caz. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: În măsura în care am avut un vid legislativ, nu puteam face nimic. De pe 3 până pe 21 n-am avut pârghiile să putem reţine către internare sau evaluare dacă acest pacient nu a dorit.

După moartea Andreei a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Andreea, o tânără de 22 de ani, a murit de COVID-19 în același spital în care virusul i-a răpus mama