Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tânără, salvată cu elicopterul, după ce a căzut într-o râpă, în Bucegi. Turista se rătăcise

Misiune contracronometru în munţii Bucegi. O tânără de 26 de ani, care a plecat în drumeţie, s-a rătăcit, iar într-o clipă de neatenţie, necunoscând drumul, a cazut într-o râpă.

de Redactia Observator

la 09.07.2024 , 09:00

Zeci de minute s-au chinuit salvamontiştii să o recupereze pe femeie din prăpastie, iar în ajutorul lor a fost trimis şi un elicopter SMURD. Tânăra a fost grav rănită şi transportată de urgenţă la spital.

Salvamontiştii din Prahova au intervenit, luni, pentru salvarea unei tinere care a căzut de la înălţime pe Valea Caraimanului din Bucegi suferind multiple traumatisme. Un salvator montan a fost lansat cu troliul din elicopter şi a preluat victima. 

Acţiuni similare au avut loc, în zona de munte a judeţului Prahova, şi la sfârşitul săptămânii trecute. Duminică, salvamontiştii au intervenit pentru a recupera o familie cu un copil care a cerut ajutor, după ce a intrat pe Jepii Mici, ignorând semnele care avertizau că acesta este un traseu dificil, care necesită antrenament serios şi echipament adecvat. Copilul a fost ridicat din zona greu accesibilă cu ajutorul unui salvator montan care a coborât cu troliul din elicopter.

Vezi și

„În timp ce salvatorii montani coborau spre respectiva familie, au găsit un turist care nu se mai putea deplasa din cauza unei entorse.  Şi acesta a fost recuperat cu ajutorul elicopterului prin trolierea salvatorului montan”, au transmis oficialii Salvamont Prahova.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Tânără, salvată cu elicopterul, după ce a căzut într-o râpă, în Bucegi. Turista se rătăcise