Antena Meniu Search
x

Video Târgul de Crăciun din Craiova, locul 2 în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun: bradul de 30 de metri şi roata panoramică de 140 de locuri, printre atracţii

Craiova, "capitala Olteniei", ocupă locul doi în topul celor mai frumoase târguri europene de Crăciun.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 08.12.2023, 19:57

Vezi și

Două milioane de luminiţe strălucesc în târgul de Crăciun, într-o atmosferă de-a dreptul magică. Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti. Aşa se deschide universul târgului de Crăciun de la Craiova. Bradul înalt, de 30 de metri, bolta cu sclipiri de gheață, păsări uriaşe, nori pufoși și oglinzi fermecate, toate te trimit direct în povestea lui Hans Christian Andersen. Crăiasa Zăpezii domneşte peste împărăţia de gheaţă, din mijlocul patinoarului. În aer, e miros de scorţişoară şi turtă dulce. Sunt zeci de căsuţe de unde putem cumpăra mâncare tradiţională, turtă dulce, vin fiert.

Observator vă arată, până la Crăciun, cele mai frumoase târguri din acest clasament

În micile cabane, decorate ca nişte mici brioşe dichisite cu bomboane colorate, peste 70 de comercianți locali și din întreaga țară te îmbie la fel de fel de gustări. Spiriduşii Moşului au meşterit necontenit. Pofticioşii au de unde alege - prăjituri, gogoşi, cozonaci, vin fiert şi preparate tradiţionale. Un alt obiectiv de neratat. Roata panoramică. E cea mai înaltă din România. Are 40 de metri, 140 de locuri şi 200.000 de leduri. "Este foarte greu să mai găseşti un loc atât în restaurant, cât şi în hotel. A devenit un boom în această zonă a turismului", a declarat Oana Bica, administrator hotel. "Dacă noi nu avem nici munte, nici mare, trebuie să avem un motiv să aducem oamenii in regiune", a declarat Marius Bănică, administrator restaurant.

Şi în restaurante este destul de greu să găseşti locuri libere. Aproape toate mesele sunt rezervate. Târgul din Craiova se desfășoară în patru zone din municipiu: Centrul Vechi, Piața William Shakespeare, zona Doljna și Piața Mihai Viteazu şi va fi deschis până pe data de 2 ianuarie 2024. Târgul a fost premiat de trei ori ca fiind unul dintre cele mai frumoase din Europa. Anul acesta a ajuns pe locul doi, iar Observator vă arată, până la Crăciun, cele mai frumoase târguri din acest clasament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Târgul de Crăciun din Craiova, locul 2 în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun: bradul de 30 de metri şi roata panoramică de 140 de locuri, printre atracţii