Antena Meniu Search
x

Video Tată şi fiu, atacaţi de urs în Harghita. Ca să-şi salveze copilul, bărbatul a rămas să lupte cu fiara: cum a scăpat nevătămat

Instinctul i-a salvat viaţa unui bărbat din Harghita, atacat de urs. Era împreună cu fiul lui de opt ani când fiara i-a sărit în spate. I-a spus copilului să fugă, iar el a rămas în urmă. Norocul lui a fost că avea un pachet de mâncare pe care i l-a aruncat animalului. Aşa a reuşit să îi distragă atenţia şi să fugă.

de Redactia Observator

la 22.05.2022, 19:21

Vezi și

Păstorul locuieşte într-o rulotă la marginea satului Văleni, din Harghita, unde are grijă de o turmă de vaci. La 8 seara, ursul i-a luat prin surprindere pe el şi pe fiul lui când mergeau spre rulotă. "Ursul a atacat din lateral și a sărit direct pe spatele soțului și l-a doborât", povesteşte Szasz Pamela, soția victimei.

Ca să-şi salveze fiul, tatăl a rămas să lupte cu ursul

Primul gând a fost să-şi salveze fiul. I-a spus să fugă, în timp ce el a rămas să distragă atenţia animalului. S-a luptat cu el şi a reuşit să se elibereze pentru un moment din ghearele ursului. Atunci a avut inspiraţia să-i arunce în faţă mâncarea pe care o avea la el. Până s-a dezmeticit animalul, bărbatul deja fugise. "A muşcat braţele, după cum am auzit şi a fost lovit, adică zgâriat şi pe faţă. Băiatul a fugit şi a reuşit să dea un telefon, să anunţe pe cineva", spune un localnic.

Urşii au băgat spaima în localnici. Se tem să iasă din case

Nu e prima dată când oamenii au probleme cu urşii din zonă. De zece ani, tot satul este terorizat. "Am montat gard electric pentru că aici umblă în fiecare zi. Alaltăieri a fost văzut în centru, lângă şcoală. Oamenii se tem să se ducă chiar şi la muncă. Au negociat cu şoferul de autobuz să oprească la poartă pentru că nu au curaj să meargă nici până în staţia de autobuz", mărturiseşte un sătean. Cele mai multe atacuri ale urşilor au avut loc în Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Bistriţa Năsăud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Tată şi fiu, atacaţi de urs în Harghita. Ca să-şi salveze copilul, bărbatul a rămas să lupte cu fiara: cum a scăpat nevătămat