Antena Meniu Search
x

Ursul care l-a atacat pe adolescentul din Prahova este cel lovit luna trecută, de o maşină, pe DN1. Animalul, de negăsit

Un adolescent a fost atacat de urs, în această dimineaţă, într-o localitate din Prahova. Băiatul pleca de la stână când s-a trezit cu animalul în faţa lui. A reuşit ca prin minune să scape din ghearele ursului şi imediat şi-a sunat tatăl. Autorităţile au pornit în căutarea salbaticiunii, dar n-au reuşit s-o găsească. Animalul este ranit, deci cu atât mai periculos. 

de Redactia Observator

la 03.05.2022, 19:43

Vezi și

Băiatul de 17 ani tocmai ce se întorcea de la stâna familiei. Era pe o potecă când l-a atacat ursul. Adolescentul a reuşit să scape din gura animalului şi a fugit cât l-au ţinut picioarele. Apoi, disperat, şi-a sunat tatăl. 

Marius Nedelcu, tatăl băiatului: M-a sunat la telefon să vin repede după el că a sărit ursul pe el. M-am dus acolo, era leşinat, căzut pe jos, l-a muşcat de coaste, de picior. L-am adus la ambulanţă. Am sunat la 112 şi l-am coborât aici în DN1. 

George Duţă, purt. de cuv. SAJ Prahova: Starea lui era echilibrat hemodinamic, cu sângerare minoră, a avut noroc putem spune 

Deşi rănit şi speriat, băiatul a reuşit să le spună jandarmilor montani că ursul care l-a atacat era rănit la un picior. Astfel că autorităţile bănuiesc că ar putea fi acelaşi urs care a fost lovit de o maşină, acum trei săptămâni, în timp ce traversa DN1 în zona localităţii Breaza. 

Pe acelaşi subiect

Radu Mitrea, medic veterinar: Este posibil să atace deoarece animalul fiind rănit el nu îşi mai poate procura hrana ca atunci când e sănătos 

Membri ai asociaţiei judeţene de vânătoare, împreună cu reprezentanţi ai ocolului silvic, jandarmi montani şi chiar primarul localităţii au plecat în căutarea animalului sălbatic. A fost emis şi un mesaj de avertizare prin RO-Alert. Localnicii care au stâne în zonă sunt speriaţi. 

Conform procedurilor, ursul ar trebui alungat din zonă. Însă dacă este rănit... 

Radu Mitrea, medic veterinar: Aceasta schimbă un pic regulile. În cazul în care rănile sunt incompatibile cu viaţa, fac dificilă hrănirea animalului, se poate ajunge să se ia decizia eutanasierii sau împuşcării animalului. 

România este ţara cu cei mai mulţi urşi din Europa. 38 de oameni au fost atacaţi de urşi în 2021, cei mai mulţi în apropierea stânelor sau în pădure. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Ursul care l-a atacat pe adolescentul din Prahova este cel lovit luna trecută, de o maşină, pe DN1. Animalul, de negăsit