Meniu
Search
x

Video Tatăl uneia dintre victimele de la Colectiv, mesaj dur după ce Florin Cîţu a deschis anul şcolar alături de Piedone, condamnat la 8 ani în dosar: ''O mare familie''

Eugen Iancu, tatăl lui Alex Iancu, tânărul mort după incendiul din Colectiv, i-a transmis un mesaj premierului Florin Cîţu după ce aceasta a participat la deschiderea anului şcolar alături de Cristian Piedone.

De Redactia Observator la 14.09.2021, 17:36

Tatăl uneia dintre victimele incendiului de la Colectiv i-a transmis un mesaj lui Florin Cîţu după ce acesta a participat la deschiderea noului an şcolar alături de Piedone, primarul Sectorului 5, care a fost condamnat în primă instanță la 8 ani în respectivul dosar.

''La 6 ani de la Colectiv, PM ul în funcție, mare vorbitor despre resetarea României, candidat la funcții de conducere în partid și în stat, se alătură primarului Piedone, administratorul in mandatul căruia s-a produs tragedia din Colectiv. Asta da dovadă de moralitate din partea omului care ne vorbește despre schimbare.

Peste câteva zile este un nou termen în procesul din care Piedone speră să iasă liber.

Tu ce zici domnule Câțu?

Pe acelaşi subiect

Ți-aș zice și eu "Florin", dar cu mine nu ești prieten.''

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv şi tatăl lui Alex Iancu, unul dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa în tragedia din 2015, şi-a exprimat dezamăgirea pe pagina sa de Facebook prin intermediul mai multor postări. 

''De 30 de ani votez PNL. L-am votat, împreună cu Alex, pe Iohannis.

A venit Colectiv și am crezut că da, Iohannis chiar se va lupta pentru o justiție independentă și dreaptă.

Astăzi îl văd pe Câțu, candidatul susținut de Iohannis, alături de Piedone și nepotul lui. O mare familie.

Rușine PNL, rușine Câțu.''

Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul Colectiv

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Tribunalul Bucureşti este prima instanţă chemată să dea un verdict în urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni şi cu rănirea altor peste 100.

"Condamnă pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa cea mai grea de 8 ani şi 6 luni închisoare, precum şi 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,k Cp", se arată în minuta instanţei de judecată.

Procurorii ceruseră condamnarea fostului edil la 15 ani de închisoare, pentru abuz în serviciu privind eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv. Alături de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, au mai fost condamnaţi trei angajaţi ai primăriei - Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc, patronii clubului Colectiv - Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, reprezentanţii firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL - Daniela Niţă şi Cristian Niţă, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise şi pompierii Antonina Radu şi George Petrica Matei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Tatăl uneia dintre victimele de la Colectiv, mesaj dur după ce Florin Cîţu a deschis anul şcolar alături de Piedone, condamnat la 8 ani în dosar: ''O mare familie''