Antena Meniu Search
x

După Colectiv, sălile de spectacole au fost lăsate în paragină. Unele au devenit veritabile "crescătorii" de ciuperci

După tragedia de la Colectiv, sălile de spectacole care nu aveau autorizaţie de incendiu, au fost închise. În loc să modernizeze clădirile, pentru a putea funcţiona din nou, mulţi primari din ţară, lipsiţi de fonduri, le-au lăsat să se degradeze.

de Redactia Observator

la 13.06.2021, 10:41

Vezi și

Aşa s-a ajuns ca multe case de cultură din localităţi mai mici să ajungă ruine. În Motru, de exemplu, în casa de cultură au început să crească ciuperci din parchet.

"Este o locaţie, un simbol al municipiului Motru. Din păcate, în ultimii ani a fost lăsată în paragină. În următoarea perioadă vom reabilita  în proporţie de 60-70% această locaţie", a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

Cândva a fost viaţă pe scena din casa de cultură, însă acum au rămas doar amintirile.

"Erau spectacole mari cu artişti renumiţi. A fost aici Maria Ciobanu, Dolănescu, oameni care au trecut prin Motru şi au lăsat un semn pentru noi", a declarat Daniel Popescu, directorul Casei de Cultură din Motru.

Pe acelaşi subiect

Casa de Cultură din Târgu Jiu e în aceeaşi situaţie. Şi aici autorităţile promit acelaşi lucru, că vor reabilita clădirea.

"Cel puţin de 6 ani Casa de Cultură din Târgu Jiu nu mai este funcţională. Nu am mai primit autorizaţia ISU de funcţionare şi nici nu mai îndeplinea condiţiile. Aşa cum bine vedeţi este intr-o degradare accentuată. Astăzi stăm destul de bine. Avem finanţarea asigurată. Avem şi un constructor. Este o valoare destul de mare, 4 milioane de euro.", spune şi Marcel Romanescu, primarul oraşului Târgu-Jiu.

Lucrările ar trebui să înceapă vara asta, urmând să fie gata anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » După Colectiv, sălile de spectacole au fost lăsate în paragină. Unele au devenit veritabile "crescătorii" de ciuperci