Video Tehnologia salvează masa de Crăciun. Alexandra a descoperit secretul unei mese sănătoase, rapide şi care să îi uşureze munca
Pregătirea mesei de Crăciun nu a fost nicicând mai simplă decât acum, în era tehnologiei. Cum timpul e tot mai preţios, ne putem folosi de device-uri, care să ne uşureze munca în bucătărie. De la airfryere, care fac friptură în 20 de minute, până la ciorbe gătite în oale inteligente. Și chefii care lucrează în bucătării de top s-au adaptat vremurilor.
Alexandra e mamă și inginer la o companie IT. Tânăra a găsit rapid o soluţie ca să îmbine pasiunea pentru gătit, abilităţile de inginer şi lipsa timpului. Și-a dotat bucătăria cu device-uri high tech, iar pregătirea pentru masa de Crăciun se rezumă la apăsat cateva butoane. O dată supa gata, se va ocupa de felul 2. Friptură cu garnitură de legume.
Tehnologia salvează masa de Crăciun
Şi în restaurante, chefii folosesc gadgeturi pentru a-şi uşura munca. Au nevoie de doar câteva minute ca să gătească un preparat pentru masa de Sărbători.
"Pentru astăzi va voi pregăti un piept de raţă gătit sous-vide. Acestea sunt pungile pentru gătit sous vide, pungi gofrate. Introducem carnea în pungă", a declarat Remus Tomici, chef bucătar.
- Parchetul General a deschis dosar penal, după ce Diana Șoșoacă a agresat o jurnalistă de la Antena 3 în Parlament
- Nouă persoane au fost rănite în urma unui accident produs între un microbuz de transport persoane, o...
- Cadourile la mare căutare în prag de sărbători. Ce-și doresc din ce în ce mai multe femei, în loc de...
- Reacția Elenei Lasconi, după ce mai mulți parlamentari au fost agresivi cu jurnaliștii: "Presa e vitală în...
- "Cea mai mare dorință a mea e să fiu lângă copilul meu". Operație-minune pentru o tânără de 25 de ani, la...
Carnea pusă în aparatul de gătit nu are nevoie de supreveghere permanentă. Pieptul de raţă mai trebuie rumenit uşor în tigaie şi aşezat lângă o garnitura cu cartofi dulci cu nucșoara, ciuperci, sparanghel, ceapa şi sfecla caramelizată.
"Este evident ca secolul vitezei îşi spune cuvântul şi în gastronomie, gadgeturile sunt bune pentru că noi câştigăm timp... gustul nu e chiar ca şi cel autentic, gătit normal", mai spune Remus Tomici, chef bucătar.
1,2,3 şi viitorul ne e servit pe tavă cu ajutorul tehnologiei şi chefii au scăpat de stres şi nu mai lucrează sub presiune. La fel de relexate pot fi şi gospodinele care au în astfel de magazine toate gadgeturile pentru sărbători cu timp. Air frytere, air cookere şi alte oale inteligente.
"Cât sunt de bătrână eu nu mai pot fără robot, 7 ani l-am avut şi acum s-a stricat şi am zis din toată săracia îmi cumpapr altul", a declarat o bătrână.
"Clienţii de obicei sunt persoane tinere, active, până în 50 de ani care îşi doresc să şi petreacă mai puţin timp în bucătărie şi mai mult timp cu cei dragi cel mai cautate sunt airfrierele", a declarat Marius Mazilu, director magazin.
Preţurile pentru dispozitivele high tech de bucătărie pornesc de la 300 de lei şi pot ajunge până la 1.200 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰