Antena Meniu Search
x

Video Tema Paştelui unificat încinge spiritele în Biserica Ortodoxă. Vasile Bănescu: "Minunea lui Dumnezeu nu stă în paginile unui calendar"

Se încing spiritele în Biserica Ortodoxă Română pe tema sărbătoririi Paştelui la comun, pentru ortodocşi şi catolici.

de Redactia Observator

la 12.04.2023, 17:33

Vezi și

După ce Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, s-a opus vehement ideii de schimbare a datei, motivând că doar ortococşii au parte de lumina sfântă, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacţionat. Într-o declaraţie postată pe pagina de Facebook, oficialul BOR spune că acest argument al luminii sfinte este total eronat, ba chiar imoral. El a declarat că este de acord cu Paştele la comun, pentru că... citez: minunea lui Dumnezeu nu stă în paginile unui calendar.

"Invocarea minunii aprinderii Sfintei Lumini ca argument pentru menținerea unui calendar eronat și depășit este compromițătoare intelectual, teologic și moral. Calendarul nu este o emisie a Revelației dumnezeiești, ci exclusiv expresia unor imperfecte calcule astronomice omenești. Ca urmare, orice calendar trebuie ajustat și adecvat în timp", se arată în comunicatul BOR.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Tema Paştelui unificat încinge spiritele în Biserica Ortodoxă. Vasile Bănescu: "Minunea lui Dumnezeu nu stă în paginile unui calendar"