Antena Meniu Search
x

Terra a pierdut 10 hectare de padure pe minut, in ultimii 15 ani

Statisticile arata ca Terra a pierdut 10 hectare de padure pe minut, in ultimii 15 ani, in mare parte din cauza transformarii padurilor tropicale in terenuri agricole. In topul rusinii este Brazilia, care a pierdut 165.000 kilometri patrati de padure

Vezi și

Europa se afla pe penultimul loc. Cercetatorii rusi sunt de parere ca padurile mutant sunt ultima sansa a Terrei. S-au gandit, au analizat si au creat anumite specii modificate genetic de mesteacan si plop, cu scopul de reinverzire a planetei. Mai exact, padurile care, pana acum, se refaceau extrem de greu vor fi inlocuite cu arbori a caror durata de crestere s-a redus de cel putin doua ori si al caror lemn este net superior fata de cel al arborilor naturali.

Vestea proasta este ca efectul pe care arborii modificati genetic il vor avea asupra oamenilor nu este unul dorit. Spre exemplu, acestia vor contine mai multa celuloza. Cercetatorii sustin ca, de asemenea, anumite elemente transgenice pot duce la alergii severe astfel incat, o plimbare prin padure se poate finaliza cu o vizita la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Terra a pierdut 10 hectare de padure pe minut, in ultimii 15 ani