Antena Meniu Search
x

Video "Ticăloşia nu are limite". Doi dintre pacienţii ţinuţi în beciul azilului groazei din Mureş, diagnosticaţi cu râie

Coşmar fără sfârşit în cazul azilului groazei din Mureş. Din cauza condiţiilor inumane, doi dintre oamenii ţinuţi în subsolul centrului au fost diagnosticaţi cu râie. Trei persoane, printre care patronul şi administratorul căminului, au fost reţinute pentu constituire de grup infracțional organizat și trafic de persoane

de Redactia Observator

la 29.07.2023, 19:29

Vezi și

Trei indivizi au fost reţinuţi de DIICOT după ce mai multe persoane au fost descoperite în beciul azilului din Mureş. Cap de listă este Cosmin Păpuc, fondator al centrului de bătrâni din Bărdeşti. 

Ticăloşia nu are limite

Reporter-Cosmin Păpuc, Membru fondator al asociaţiei: Cine e responsabil pentru gestionarea...?

- Eu îmi asum tot. Eu Îmi asum tot. 

Pe acelaşi subiect

Acesta mai deţine un azil în oraş, închis de autorităţi la începutul lunii. Oamenii erau atât de chinuiţi, încât ajunseseră să scrie bileţele cu mesajul "ajutor", pe care le aruncau pe stradă în speranţa că cineva îi va salva. Păpuc e angajat şi la Penitenciar. 

Tatiana Macari, purtător de cuvânt al Penitenciarului Târgu Mureș: Este angajat al penitenciarului Târgu Mureş din aprilie 2007. S-a emis decizia de punere la dispoziţie a angajatului. Totodată, s-au stabilit de către conducătorul unităţii sarcinile şi atribuţiile pe care poliţiştul de penitenciare le va îndeplini în continuare.

Ceilalţi doi reţinuţi sunt administratora centrului, Iulia Paşcu, şi, potrivit surselor Observator, fiul ei, agent de poliţie în cadrul IPJ Mureş. Conform DIICOT, în anul 2020, inculpaţii au constituit un grup infracţional în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane. Ar fi exploatat persoane vârstnice ori cu dizabilităţi, prin încasarea, sub paravanul unei asociaţii, sumelor de bani provenite de la DGASPC ori de la aparţinători.

Coşmarul din azilul groazei pare fără sfârşit. Doi dintre pacienţii preluaţi şi internaţi în spital au râie. 

Iuliu Moldovan, directorul DSP Mureş: Am avut confirmarea că de la Spitalul Obregia că din patru rezidenţi internaţi la această unitate doi au fost diagnosticaţi cu scabie, urmând tratament specific.

Între timp, aparţinătorii continuă să facă acuzaţii grave despre complicităţile din sistem. Înainte de ultimul control, spun că au fost sunaţi să-şi ia părinţii acasă, semn că ştiau ce va urma.

Dinu Oprea, aparţinător: Să o luăm acasă că se dezinfectează sau aşa ceva. Mi-au dat o hârtie şi-n rest nu mi-au spus nimic.  

În ultima lună, şapte instituţii ale statului au verificat de trei ori azilul din Bărdeşti. Nimeni nu a descoperit ororile. 

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii: Asta ne arată că în cazul unora ticăloşia nu are limite.

- Cum e posibil ca autorităţile statului să aibă ochii închişi?

- E o situaţie care ne arată, din păcate, că trebuie să tăiem în carne vie şi că instituţiile statului nu întotdeauna funcţionează aşa cum noi, toţi românii, ne dorim.  

Ministerul Muncii i-a suspendat din funcţie pe inspectorii care au fost în control la azil şi pe Cristian Răduţ, directorul AJPIS Mureş, cel care monitoriza tot ce se întâmpla în centru. Surse Observator spun că patronul azilului, Cosmin Păpuc, ar fi vărul lui Răduţ.

Premierul Ciolacu i-a demis pe prefectul şi subprefectul de Mureş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » "Ticăloşia nu are limite". Doi dintre pacienţii ţinuţi în beciul azilului groazei din Mureş, diagnosticaţi cu râie