Video

Tineri care au şantajat un preot din Teleorman să le dea 300.000 de lei, scoşi de mascaţi din maşină şi încătuşaţi, în trafic

De Cristian Ionescu.
Publicat: 10.01.2021, 20:57.
Actualizat: 10.01.2021, 21:28

Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a demarat cercetări într-un dosar în care un bărbat din județul Teleorman reclama faptul că un tânăr care îl ajuta cu transportul i-a pretins și obținut, în mod repetat, sume de bani pentru a nu face public imagini cu caracter compromițător. 

Prejudiciul reclamat este de 300.000 lei

În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că în cauză sunt implicați mai mulți bărbați, care în perioada septembrie- decembrie 2020, au pretins și obținut de la persoana vătămată sume de bani pentru a nu posta în spațiul virtual și a nu transmite fotografii și videoclipuri cu caracter compromițător.

Polițisti din cadrul Secției 24 Poliție, împreună cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale au prins în flagrant delict doi dintre bărbați, imediat după ce au primit de la persoana vătămată suma de 5000 lei, bani puși la dispoziția acesteia de organele de urmărire penală și marcați în prealabil de specialiștii criminalisti.

"În continuarea activităților procesuale au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară , două în București și trei în județul Călărași, fiind depistate și conduse la audieri alte 5 persoane. Cercetarile sunt continuate de Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.
Prejudiciul reclamat este de aproximativ 300.000 lei. Cauza a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române"

Potrivit unor surse, victima este un preot din Teleorman, pe care persoanele respective îl şantajau, fiind în posesia unor imagini compromiţătoare cu părintele.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.