Antena Meniu Search
x

O piesă dintr-un Computer Tomograf s-a rupt și a lovit o pacientă, în timpul procedurii, la Spitalul Judeţean Timişoara

O tânără de 36 de ani a fost rănită, după ce o piesă de la Computerul Tomograf s-a desprins și a lovit-o, în timpul procedurii medicale. Este vorba despre un Computer Tomograf chinezesc, achiziționat de Ministerul Sănătăţii în urmă cu doi ani și instalat la Spitalul Judeţean Timişoara.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 29.08.2020, 17:14

Femeia se afla la proceduri, în acel moment
O parte din aparat s-a desprins și a rănit o pacientă - observator.tv
  • Computerul Tomograf a suferit o defecțiune și o parte din el s-a desprins
  • O pacientă a fost rănită

"Am avut parte de un eveniment halucinant, despre care nu am mai auzit să se întâmple. Cupola de portecţie a Computerului Tomograf, care constă într-un cerc cu diametru de aproximativ un metru, de aluminiu, s-a desprins în tip ce un pacient era scanat. Acea cupolă se roteşte cu aproximativ 400 de rotaţii pe secundă şi acţionează mai rău ca un cuţit. Putea sa se întâmple un dezastru. La acea viteza cupola putea să-i secţioneze gâtul, corpul, putea să se intâmple o tragedie", a declarat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Pacienta de 36 de ani suferise un AVC

"Este vorba de o pacientă de 36 de ani care a suferit AVC si a avut nevoie de o intervenţie rapidă. Am reuşit să o ducem cu un etaj mai sus unde avem un aparat de angiografie. Din fericire a avut nevoie doar de trei fire de sutură", a spus Pătraşcu.

Computerul Tomograf fusese achiziţionat în 2018 de Ministerul Sănătăţii şi a funcţionat doi ani fără autorizaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » O piesă dintr-un Computer Tomograf s-a rupt și a lovit o pacientă, în timpul procedurii, la Spitalul Judeţean Timişoara