Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tone de băuturi depozitate în soare, confiscate de ANPC. Vin roze, tinut la 38 de grade, dublu faţă de temperatura maximă recomandată

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au descoperit tone de băuturi depozitate direct în soare, la temperaturi de aproape 40 de grade.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 29.07.2021, 18:45

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au efectuat mai multe controale în Bucureşti şi în ţară şi au descoperit tone de băuturi depozitate direct în soare.

În contextul temperaturilor extrem de ridicate din această perioadă, comisarii ANPC, sub directa coordonare a preşedintelui ANPC Claudiu Dolot, desfăşoară ample verificări referitoare la modul în care sunt depozitate băuturile.

Din păcate, atât in Bucureşti cât şi în celelalte regiuni din ţară au fost descoperite cantităţi mari de băuturi (de diferite tipuri) depozitate necorespunzator, în spaţii neautorizate, la temperaturi şi de peste 40°C, în directa acţiune a razelor soarelui”, a transmis, joi, ANPC.

Vin roze, cu recomandare de depozitare 5-17 grade, ţinut la peste 38 de grade Celsius

Pe acelaşi subiect

Instituţia a precizat că, până în acest moment, este vorba despre tone de produse oprite de la comercializare. "Acţiunea este în desfăşurare şi la final vom avea concluziile concrete. Au existat şi situaţii în care a fost nevoie să solicităm sprijinul reprezentanţilor Poliţei pentru a ne putea desfăşura acţiunile de control şi, cu această ocazie, le mulţumim pentru operativitate", a mai transmis ANPC.

În imaginile de la comisarii din Braşov se poate observa cum diverse băuturi, alcoolice sau răcoritoare, sunt ţinute afară, în soare, deşi pe etichete pot fi observate indicaţiile care spun că acestea trebuie ferite de razele soarelui şi ţinute în locuri răcoroase.

Temperaturile înregistrate de termometre arătau chiar şi 38,8 grade, deşi pe cutia de vin roze, de exemplu, recomandarea este ca acesta să fie ţinut la temperaturi între 5 şi 17 grade, pentru a nu îi fi alterate calităţile.

- material realizat cu informaţii şi imagini obţinute de reporterul Observator Claudiu Loghin - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Tone de băuturi depozitate în soare, confiscate de ANPC. Vin roze, tinut la 38 de grade, dublu faţă de temperatura maximă recomandată