Video

Tot mai puține cazuri noi de COVID-19 în București, se apropie "marea relaxare". Când s-ar putea redeschide restaurantele și sălile de sport

De Andre Rotaru.
Publicat: 24.04.2021, 19:28.
Actualizat: 24.04.2021, 19:34

Valul trei al pandemiei se apropie de mal. Doar unul din 15 teste făcute în ultimele 24 de ore a fost pozitiv, faţă de unul din patru în urmă cu o lună. Numărul de infectări scade pentru a cincea săptămână consecutiv, iar la ATI sunt mai puţin de 1.400 de internaţi, după aproape o lună.

Capitala a coborât sub pragul de 4 cazuri la mia de locuitori după mai bine de o lună. Din 15 martie, incidenţa nu a mai fost sub acest prag, cu un vârf de 7,08 pe 31 martie. Însă, potrivit legii, restricţiile de weekend se anulează când incidenţa scade sub 3.5.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: E previzibil că vom scădea şi sub 3,5 în următoarea perioadă şi atunci programul operatorilor economici, şi în perioada de weekend de vineri, sâmbătă duminică, va fi până la 21 şi circulaţia persoanelor va fi permisă până la ora 22.

Citește și:

Săptămâna viitoare ne aşteptăm şi la redeschiderea restaurantelor şi a sălilor de sport, închise la mijlocul lunii martie.

Simona Gheorghiu, proprietar complex sportiv: Acum parcă a fost mai rău ca niciodată. Oamenii se obişnuiseră să vină la sală, îşi intraseră oarecum în normalul omului care face sport.

Chiar dacă sălile de fitness s-ar putea redeschide în curând, unele restricţii rămân. Aşadar chiar dacă nu avem nevoie de mască în timp ce facem efort fizic intens, vom fi nevoiţi să o purtăm în spaţiile comune ale sălilor, aşadar la recepţie, pe holuri sau la vestiare 15,45

Când se redeschid restaurantele în București

Alin Stoica, prefectul Capitalei: Restaurantele la interior vor putea fi deschise treptat, după ce coborâm sub 3 rata de infectare, mai întâi cu 30% după aia cu sub 1,5 la 50%.

Până atunci, urmează weekendul de Paşti, când restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii sunt anulate, iar magazinele şi terasele sunt deschise în vinerea mare până la ora 20.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: Circulaţia este doar pentru a merge şi a ne întoarce de la locaşurile de cult. Nu este circulaţie liberă oriunde.

În Ilfov, scăderea numărului de cazuri este şi mai accentuată. De la 9.25 la începutul lunii, la 3.80 astăzi. În ultima săptămână au scăpat de carantină 9 localităţi din Ilfov. Doar Berceni a rămas peste pragul de 6, de la care se intră în carantină.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.