Antena Meniu Search
x

Tragedie în Marea Mediterană. 43 de migranți s-au înecat încercând să ajungă în Europa cu o barcă

Patruzeci şi trei de migranţi s-au înecat după ce ambarcaţiunea cu care încercau să ajungă în Europa traversând Marea Mediterană s-a scufundat, a anunţat Semiluna Roşie Tunisiană, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 03.07.2021, 22:46

43 de migranți s-au înecat în largul coastelor Tunisiei
43 de migranți s-au înecat în largul coastelor Tunisiei - Profimedia Images

Ambarcaţiunea plecase din portul libian Zuwara în noaptea de luni spre marţi, având la bord oameni plecaţi din Egipt, Sudan, Eritreea şi Bangladesh. Vasul s-a răsturnat după ce i-a cedat motorul, în largul coastelor Tunisiei. Alţi 84 de migranţi au fost salvaţi de marina tunisiană. Cei salvaţi au vârste cuprinse între 3 şi 40 de ani.

Momentul în care Garda de Coastă a Libiei trage cu gloanţe spre o barcă plină cu migranți, în Marea Mediterană

Un echipaj al Gărzii de Coastă a Libiei a fost filmat, pe 30 iunie, în timp ce trage focuri de armă în direcția unei bărci supraaglomerate cu migranți și chiar încearcă să o răstoarne. Filmarea a fost făcută de activiștii organizaţiei neguvernamentale Sea-Watch International în timpul unui survol în Marea Mediterană.

Grupul de salvare pe mare a asistat la o ”operațiune” a autorităților maritime libiene de a bloca o barcă plină cu migranți care se îndrepta spre Europa. De fapt, agenții pazei de coastă sunt surprinși când trag focuri de armă spre barca migranților și aruncă obiecte peste bord, pentru a-i lovi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În imaginile publicate pe Twitter se vede cum o barcă albastră din lemn cu un motor mic și peste 20 de oameni la bord este urmărită periculos de aproape de o navă a Gărzii de Coastă a Libiei, scrie euronews.com.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Tragedie în Marea Mediterană. 43 de migranți s-au înecat încercând să ajungă în Europa cu o barcă