Antena Meniu Search
x

Video Transalpina, redeschisă traficului rutier. Condițiile în care se poate circula pe cel mai înalt drum din România

Astăzi, cel mai înalt drum din România, Transalpina, se va redeschide circulaţiei. În urma evaluării unei comisii s-a decis că şoferii pot circula de astăzi în siguranţă. Noutăţi apar şi în ceea ce priveşte şoseaua Transfăgărăşan. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.06.2023, 08:00

Vezi și

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Cel mai probabil, săptămâna viitoare se va redeschide circulația pe Transfăgărăşan, echipele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov se ocupă de deszăpezire, așa cum fac pe versantul sudic echipele DRDP București. Săptămâna viitoare, cel mai probabil, va putea fi terminată și deszăpezirea Transfăgărășanului, astfel încât și această șosea să poată fi folosită de turiști. Trebuie spus că drumul a fost deschis de la ora 8, a avut loc o inspecție a specialiștilor care au stabilit că acest lucru se poate face în condiții de siguranță pentru șoferi. Sunt 25 de kilometri între Rânca și Obârșia Lotrului, există și condiții pentru ca această șosea să poată fi parcursă. Nu este permis accesul vehiculelor cu masa totală admisă de peste 3,5 tone, iar viteza de deplasare nu poate să depășească 30 km/h."

Circulaţia pe sectorul de drum montan Rânca - Obârşia Lotrului al DN 67C - Transalpina se va redeschide vineri dimineaţa, începând cu ora 08:00, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Circulaţia rutieră este deschisă în intervalul orar 8:00 - 18:00 doar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală de 3,5 tone. Viteza maximă de deplasare pe acest sector de drum este de 30 km/h. Amintim că circulaţia rutieră poate fi închisă/restricţionată, pe durată limitată, în funcţie de condiţiile meteorologice (ceaţă, ploi torenţiale, furtună, etc.) sau ca urmare a unor fenomene cum sunt avalanşele, căderile de stânci şi ebulmente (alunecări de teren) pe sectorul de drum DN 67C, km 34+800 - km 59+800", precizează CNAIR.

Potrivit sursei citate, decizia deschiderii traficului a fost luată în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanţii CNAIR SA, DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Transalpina, redeschisă traficului rutier. Condițiile în care se poate circula pe cel mai înalt drum din România