Antena Meniu Search
x

Transport de încălţăminte contrafăcută de peste 6,4 milioane de euro, descoperit în Portul Constanţa. Pantofii sunt copii ai brandului McQueen

Un transport de încălţăminte contrafăcută a fost descoperit de către poliţişti în Portul Constanţa. Containerul, în valoare de 6,4 milioane de euro, a fost confiscat de autoritatea vamală.

de Redactia Observator

la 13.09.2023, 14:42

Un transport de încălţăminte susceptibil contrafăcută, în valoare de peste 6,4 milioane de euro, descoperit în Portul Constanţa.
Un transport de încălţăminte susceptibil contrafăcută, în valoare de peste 6,4 milioane de euro, descoperit în Portul Constanţa. - Poliţia de Frontieră

Un transport de încălţăminte susceptibil contrafăcută, în valoare de peste 6,4 milioane de euro, descoperit în Portul Constanţa. Marfa venise din China şi era destinată unei firme din Bucureşti.

Pantofii sport imită încălţămintea produsă de un brand de lux

Garda de Coastă a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa au verificat un container sosit din China în Portul Constanţa.

În interior au găsit 13.496 perechi încălţăminte sport purtând semnul figurativ al unui brand internaţional de lux, bunurile fiind destinate unei firme din Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Valoarea transportului se ridică la 6,4 milioane de euro

Bunurile susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală au fost estimate la valoarea de 6.478.080 euro şi au fost ridicate de către autoritatea vamală.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată.

"Acesta este al doilea caz similar, după ce, cu o zi înainte, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă identificaseră tot într-un container sosit din China, peste 2600 perechi de încălţăminte tip sport, purtând denumirea aceluiaşi brand de lux, susceptibile de a fi contrafăcute. În mod identic, bunurile ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din Bucureşti", se arată în comunicat, relatează news.ro.

Şi în acest caz, întreaga cantitate a fost ridicată de către autoritatea vamală, iar poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Transport de încălţăminte contrafăcută de peste 6,4 milioane de euro, descoperit în Portul Constanţa. Pantofii sunt copii ai brandului McQueen