Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trei țări și-au unit forțele să prindă 3 hackeri români

Trei români au făcut sute de mii de euro, după ce au clonat site-urile web ale unor banci din Lituania și Estonia.

de Cristian Ionescu

la 29.09.2020 , 17:08

Sute de mii de euro au reușit să-și transfere hackerii români Trei hackeri români au furat banii unor bănci din Lituania și Estonia - observatornews.ro
  • Românii obțineau acces în conturile bancare și făceau ce doreau cu banii
  • Agenți de poliție din trei țări s-au unit ca să-i prindă

Ei păcăleau oamenii că sunt probleme cu site-ul băncii și clienții trebuie să trimită datele de logare, doar că aceștia se logau pe site-ul hackerilor români, care le intrau apoi în cont și făceau ce doreau cu banii.

Cei trei au prejudiciat 600 de persoane cu 200.000 de euro, iar băncile au oprit transferul altor 300.000 de euro.

"În cauză s-a reţinut faptul că mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice. Membrii grupării au falsificat paginile web ale unor bănci din Lituania şi Estonia, după care au trimis prin mesaje SMS clienţilor băncii link-urile către paginile clonate, în scopul de a procura datele de acces (credenţialele) ale clienţilor la aplicaţia care permite, printre altele, accesul online la conturile bancare. Persoanele vătămate introduceau datele solicitate pe pagina falsificată şi, simultan, membrii grupului infracţional preluau aceste date pentru a se autentifica pe pagina reală a băncii", informează DIICOT.

Articolul continuă după reclamă

Acţiunea a fost făcută în baza unui acord pentru constituirea unei Echipe Comune de Anchetă – JIT(Joint Investigation Team), încheiat în cursul anului 2020, la nivelul Eurojust, între Romania, prin Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism şi autorităţile judiciare din Lituania şi Estonia.

Cele trei persoane vor fi prezentate Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Trei țări și-au unit forțele să prindă 3 hackeri români