Antena Meniu Search
x

Video Trei trenuri au avut întârzieri din cauza incendiilor de vegetație. Călătorii s-au plâns că nimeni nu le-a spus ce se întâmplă: "Mi-a fost frică"

Au fost momente de panică, aseară, pentru călătorii aflaţi în trei trenuri care circulau pe şinele din judeţul Prahova. În dreptul localităţii Albeşti Paleologu, garniturile au fost oprite pe şine, pentru că un incendiu de vegetaţie le tăia calea. Din fericire, nu au existat victime, însă trenurile au ajuns la destinaţie cu zeci de minute întârziere, cât le-a luat pompierilor să stingă flăcările. 

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 14:23

Vezi și

După ora 19.00, incendiul care cuprinsese vegetaţia a făcut ca trenurile să nu mai poată înainta pe şine. După ce câteva garnituri au trecut periculos de aproape de flăcări, conductorii au decis să oprească şi să aştepte intervenţia pompierilor. 

Mărturiile pasagerilor

Din cauza fumului gros, însă, alte trenuri au fost oprite în gări. 

Călător: La Tomşani s-a extins un foc. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: De ce v-a oprit în gară? 

Călător: De la focul ăla, de la incendiu. 

CălătoareVeneam de la Iaşi spre Bucureşti şi, când mai aveam aşa, vreo oră să ajungem, am văzut că s-a oprit trenul. 

Vântul puternic nu a fost deloc de ajutor. Flăcările s-au extins cu repeziciune pe o suprafaţă de un kilometru, iar pentru pompierii prahoveni misiunea de a le stinge a fost extrem de dificilă. 

Liviu Pipelea, purtător de cuvânt ISU Prahova: Misiunea a fost dificilă din cauza vântului, a umidităţii scăzute şi a vegetaţiei înalte. Traficul feroviar a fost restricţionat. 

Întârzieri de zeci de minute

Trei garnituri au fost blocate pe şine zeci de minute. Călătorii spun că în tot acest timp nimeni nu le-a spus ce se întâmplă. 

ReporterStaţi de mult timp? 

Călător: De vreo jumătate de oră. 

Călător: Nu ne-a anunţat, a oprit instant aici că a luat foc înspre Tomşani, Muru, încolo. 

Reporter: Unde mergeţi? 

Călător: La Ploieşti, am plecat de la Mizil, prima staţie ne-a oprit, incendii de vegetaţie. Întârziem la muncă, frig e. 

După ce incendiul a fost lichidat, trenurile s-au pus în mişcare. Au ajuns însă la destinaţie cu întârzieri mari. 

Reporter: Cât a fost întârzierea? 

Femeie: Păi, dacă socotim aşa, ar fi vreo 75 de minute. Mi-a şi fost teamă. 

Nu este singurul incendiu de vegetaţie uscată la care au intervenit pompierii prahoveni aseară. Alte focuri au fost stinse la Cioranii de Sus și la Vadu Săpat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Trei trenuri au avut întârzieri din cauza incendiilor de vegetație. Călătorii s-au plâns că nimeni nu le-a spus ce se întâmplă: "Mi-a fost frică"