Antena Meniu Search
x

Trupul neînsuflețit al alpinistului Zsolt Torok, coborît de pe munte după 12 ore

Misiune dureroasă pe munte. Trupul fără viaţă al alpinistului Zsolt Torok a fost coborât după o operaţiune de peste 12 ore. Colegii şi prietenii alpinistului nu îşi explică ce s-a întâmplat.

de Redactia Observator

la 19.08.2019, 00:36

Vezi și

Misiune dureroasă pe munte. Trupul fără viaţă al alpinistului Zsolt Torok a fost coborât după o operaţiune de peste 12 ore. Colegii şi prietenii alpinistului nu îşi explică ce s-a întâmplat. Zsolt era un sportiv excepţional, cucerise vârfuri imposibil de atins pentru alţi profesionişti. În alpinism, însă, sunt situaţii când o simplă greşeală poate fi fatală. 

Zsolt Torok plecase singur pe munte să se antreneze. Ar fi căzut în timpul escaladării celei mai abrupte stânci din Făgăraş. Pe cel mai periculos traseu din Carpaţi, a fost neasigurat pe o stâncă udă, spun salvamontiştii. Nu este exclus ca stâncă să se fi desprins de sub picioarele lui. Zsolt a fost găsit la peste 2000 de metri altitudine.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Când au aflat despre dispariţia lui Zsolt, alpinistul Horia Colibăşanu şi Justin Ionescu, preşedintele federaţiei, s-au întors de pe munte ca să ajute la căutări. Era prea târziu, însă. După o operaţiune care a durat mai bine de 12 ore, salvamontiştii au reuşit să coboare trupul fără viaţă, până la locul de unde a putut fi preluat de un elicopter.

Zsolt şi-a dedicat întreaga viaţă muntelui, iar în suflet i-a rămas Everestul, acolo unde a supravieţuit miraculos unei avalanşe. Colegii lui de breaslă sunt şocaţi de dispariţia lui Zsolt Torok.

Anul acesta, Zsolt se pregătea să se întoarcă pe Himalaya. Cea mai mare bucurie a lui era să ducă steagul României cât mai sus, printre nori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Trupul neînsuflețit al alpinistului Zsolt Torok, coborît de pe munte după 12 ore