Antena Meniu Search
x

Video Ultima noapte de distracţie în Centrul Vechi din Bucureşti. De mâine, terasele și restaurantele se închid la ora 21

A fost ultima noapte de distracţie în Centrul Vechi din Bucureşti! Una sub supraveghere, pentru că poliţiştii au verificat certificatele verzi ale petrecăreţilor şi au dat amenzi. De mâine, terasele şi restaurantele se închid la ora 21, chiar şi pentru clienţii vaccinaţi.

de Redactia Observator

la 24.10.2021, 20:39

Vezi și

Ieri seară, muzica s-a auzit până târziu în mijlocul Capitalei. Tinerii au profitat la maximum de orele de dinaintea intrării în vigoare a restricţiilor.

Tânără: ”Noile restrictii mi se par puțin aspre și discriminatorii pentru că nu este drept ca persoanele nevaccinate și cele vaccinate să nu fie egale”.

De luni, circulaţia persoanelor nevaccinate este interzisă după ora 22, cu excepţia urgenţelor.

Tânăr: ”Sunt vaccinat. Nu mi se pare corect faptul ca persoanele nevaccinate nu au voie să iasă afară. Ar trebui să fie mult mai corecte deciziile pe care cei de sus le iau, in opinia mea”.

Pe acelaşi subiect

Cum sunt fentate regulile în Centrul Vechi

Deşi la restaurante şi terase certificatul verde este deja obligatoriu, unii au găsit o soluţie să fenteze regulile.

Tânăr nevaccinat: ”Nu m-am vaccinat. Nu sunt la terase. Mă plimb prin Centrul Vechi, văd lumea frumoasă de aici, mă plimb cu prietenii si asta e tot”.

Tocmai de aceea, poliţiştii au făcut verificări. În ultimele 24 de ore, poliţiştii au făcut peste 100.000 de verificări. Au fost date 2.800 de amenzi în valoare totală de peste 500.000 de lei.

Restricțiile care intră în vigoare de luni

De luni, cei care nu sunt vaccinaţi sau care nu au trecut prin boală vor mai putea intra doar în magazinele alimentare sau în farmacii. De certificat verde va fi nevoie inclusiv pentru a avea acces în instituţiile publice. Tot peste trei zile, întreaga ţară va intra în carantină de noapte, magazinele se vor închide mai devreme, iar nunţile şi botezurile sunt interzise pentru o lună. 

De la ora 22.00 la ora 5 dimineaţa, nevaccinaţii vor putea circula doar cu adeverinţă. La restaurante, teatre, cinematografe, săli de sport sau de jocuri pot merge doar cei cu certificat verde emis în baza imunizării ori ca urmare a infectării în ultimele 6 luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ultima noapte de distracţie în Centrul Vechi din Bucureşti. De mâine, terasele și restaurantele se închid la ora 21