Antena Meniu Search
x

Înmormântarea Regelui Mihai. Ultima noapte de priveghi la catafalcul Majestăţii Sale

Cu ochii în lacrimi şi cu capul plecat, românii şi-au luat adio de la ultimul lor rege. Porţile Palatului Regal au stat din nou deschise întreaga noapte.

Vezi și

Cu ochii în lacrimi şi cu capul plecat, românii şi-au luat adio de la ultimul lor rege. Porţile Palatului Regal au stat din nou deschise întreaga noapte, iar mii de oameni au putut să-şi ofere omagiile, pentru ultima dată, la catafalcul Majestăţii Sale. În tot acest timp, în faţa Palatului, zeci de muncitori au făcut ultimele pregătiri pentru ceremoniile de astăzi. 

În ultima noapte de veghe la căpătâiul Regelui, porţile Palatului Regal au rămas larg deschise românilor. Cu coroane de flori şi ochii plini de lacrimi, s-au aşezat la coadă şi oameni care au avut ocazia să-l întâlnească pe rege. 

Şi tinerii şi-au luat rămas-bun de la ultimul Suveran al ţării. Hans Jacobs, jurnalist olandez: "Ceea ce am descoperit în ultimele zile este că România se trezeşte şi îşi află istoria: Am avut un Rege şi era un om bun! De ce l-am pierdut? Ce s-a întâmplat?"

Au stat din nou ore în şir în picioare, în frig. Un efort prea mic, spun ei, pentru omul şi Suveranul care a iubit nespus poporul român. 

Pentru cât a pătimit regele, un bucureştean şi-a cerut, în genunchi, scuze, în numele întregului popor. 

Pe parcursul nopţii, în timp ce românii au aşteptat la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui Mihai, în faţa Palatului Regal se făceau ultimele pregătiri pentru ceremonia de astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Înmormântarea Regelui Mihai. Ultima noapte de priveghi la catafalcul Majestăţii Sale