Antena Meniu Search
x

Poliţistul care a salvat un adolescent pe podul de la Murfatlar, al doilea om pe care l-a oprit să se sinucidă, în doi ani

O fracţiune de secundă a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte pentru un adolescent care s-a aruncat de pe un pod, în Murtfatlar. Doi poliţişti l-au prins de mâini în ultima clipă şi au reuşit să-l ridice înapoi peste balustradă. Tânărul de 17 ani a încercat să se sinucidă.

de Redactia Observator

la 03.11.2019, 20:40

Vezi și

O fracţiune de secundă a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte pentru un adolescent care s-a aruncat de pe un pod, în Murtfatlar. Doi poliţişti l-au prins de mâini în ultima clipă şi au reuşit să-l ridice înapoi peste balustradă. Tânărul de 17 ani a încercat să se sinucidă, pentru că nu şi-ar fi primit salariul, după ce a muncit o vară întreagă.

Puţin după ora unu noaptea, un adolescent de 17 ani a anunţat la 112 că se va arunca în canalul Dunăre Marea Neagră. În două minute, poliţiştii au ajuns la el. Au urmat clipe dramatice, în care poliţiştii au încercat să îl convingă pe băiat să nu-şi ia viaţa. 

"La un moment dat nu a mai vrut să discute cu noi, şi-a aruncat telefonul aici jos, pachetul de ţigări şi ce mai avea şi efectiv s-a întors.", povestesc poliţiştii. A fost momentul în care curajul salvatorilor a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte. 

Tiberiu Buzea, agent de poliţie la Poliţia Murfatlar, a acţionat imediat: "Am înaintat către dânsul şi am reuşit să îl prindem: eu de o mână şi un coleg de la poliţia locală de cealaltă mînă. Şi am reuşit efectiv să îl susţinem."

Pe acelaşi subiect

Împreună, au reuşit să îi salveze viaţa. Băiatul le-a spus că a vrut să moară din cauza problemelor financiare. La 17 ani, a încercat să se descurce singur: "A lucrat toată vara la o persoană din localitate şi nu a fost remunerat pe măsura muncii sale."

Pentru Tiberiu Buzea, a fost o misiune specială. Este a doua viaţă pe care o salvează pe podul din Murfatlar, în cei doi ani de când s-a angajat în poliţie. 

În ajutorul poliţiştilor a venit şi un echipaj al ambulanţei. Medicii l-au preluat pe adolescent şi l-au dus de urgenţă la spitalul judeţean din Constanţa, unde băiatul va primi ajutorul psihologilor.

Băiatul de 17 ani a avut noroc să fie salvat la timp. Suicidul este însă a doua cauză a deceselor printre adolescenţi, la nivel global. În fiecare an, peste 50 de mii de copii între 15 şi 19 ani îşi iau viaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Poliţistul care a salvat un adolescent pe podul de la Murfatlar, al doilea om pe care l-a oprit să se sinucidă, în doi ani