Antena Meniu Search
x

Un alt polițist a murit răpus de Covid-19. Cristian lucra la IPJ Gorj și avea doi copii

Cristian Zanfira, un polițist din cadrul IPJ Gorj, a murit duminică seară după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Cristian a lăsat în urma lui o soție sfâșiată de durere și doi copii mici.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.11.2020, 20:55

Cristian Zanfira, un polițist din cadrul IPJ Gorj, a murit răpus de Covid-19
Cristian Zanfira, un polițist din cadrul IPJ Gorj, a murit răpus de Covid-19 - Facebook/Sindicatul Europol
  • Cristian Zanfira a murit răpus de Covid-19 în ziua în care Ionuț Hanganu, polițistul de 34 de ani din Brașov, a fost înmormântat cu onoruri militare.
  • Sindicaliștii Europol îi reproșează ministrului Vela că nu ia decizia de a testa polițiștii expuși riscului de îmbolnăvire cu Covid-19.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Sindicatul Europol, care a subliniat că decesul colegului din Gorj vine în ziua în care Ionuț Hanganu, polițistul de 34 de ani din Brașov, a fost înmormântat cu onoruri militare.

”Am început să ne numărăm morții. (...) Este dovada clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt printre cei mai expuși la infectarea cu SARS COV2”, scriu sindicaliștii Europol.

”Intre timp, MAI evită să prezinte public motivul pentru care refuză testarea celor aflați în prima linie, în condițiile în care numărul celor infectați a depășit 5000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt in stradă. Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nici nu au fost luați în seamă pentru acordarea stimulentului de risc alături de celelalte categorii nominalizate până în prezent, personalul din sănătate, din asistență socială sau cadrele didactice”, mai scriu cei de la Sindicatul Europol.

Sindicaliștii îi reproșează ministrului Vela că nu ia decizia de a testa polițiștii expuși riscului de îmbolnăvire cu Covid-19 și că lipsa de reacție îl face responsabil moral pentru fiecare deces în rândul cadrelor MAI.

”Domnule ministru Vela, câți polițiști trebuie să mai ucidă acest virus să luați decizia testării? Câte familii vor mai trebui să-și plângă morții pentru ca MAI să conștientizeze importanța testării polițiștilor? Lipsa de reacție de care dați dovadă, vă face autorul moral al morții al fiecărei pierderi pe care o suferim din rândul cadrelor MAI. Acum, mai mult ca oricând, domnule ministru, nu trebuie decât să arătați că sunteți responsabil și să dispuneți de îndată testarea polițiștilor, care sunt zilnic în stradă, asta trebuie să faceți! Drum lin în ceruri, colegule! Vezi mai puţin”, se mai arată în mesajul postatpe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un alt polițist a murit răpus de Covid-19. Cristian lucra la IPJ Gorj și avea doi copii