Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un avion cu incendiu la trenul de aterizare a aterizat la Cluj-Napoca. Pasagerii au fost evacuați

Un avion al companiei Fly Egipt care venea de la Hurghada a aterizat, vineri seară, pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, având un incendiu la trenul de aterizare. La bord se aflau 113 pasageri, ei fiind evacuaţi.

de Redactia Observator

la 15.10.2021, 22:51

UPDATE 22.00: Traficul pe Aeroportul Cluj, închis după incendiul la trenul de aterizare al unui avion, va fi reluat vineri seara de la ora 22.30. Potrivit unui comunicat al Aeroportului, vineri, în jurul orei 19.35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada - Cluj a suferit un incident în timpul operațiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc.

„Echipajul de pompieri al Aeroportului Internațional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp și a aplicat procedurile specifice situațiilor de urgență. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit”, a transmis Aeroportul.

Avionul companiei Fly Egipt venea de la Hurghada şi era programat să aterizeze la Cluj-Napoca la ora 19.15, însă potrivit informaţiilor postate pe site-ul aeroportului a aterizat la 19.35. 

"La aterizare s-au spart toate cele patru pneuri al trenului principal de aterizare au luat foc. Urmare a acestui incident pompierii aeroportului au intervenit remarcabil în două minute şi au reuşit să stingă focul. Bineînţeles că am activat planul roşu pentru situaţii de urgenţă. Au sosit în timp util şi echipajele de la ISU. Din fericire la sosirea acestor echipaje incendiul a fost stins de pompierii aeroportului. În aeronavă erau 113 pasageri. Nu au fost victime. Nu a fost avariată aeronava. Prin intervenţia pompierilor au reuşit să se salveze vieţile omeneşti şi de asemenea nu s-a extins incendiul", a declarat David Ciceo, directorul aeroportului.

Pe acelaşi subiect

Pasagerii au fost evacuaţi cu ajutorul scărilor

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat, în cadrul unei intervenţii televizate, că aeronava avea 113 pasageri şi că toate cele patru cauciucuri de la trenul de aterizare din spate s-au spart, relatează news.ro. El a menţionat că o posibilă cauză ar putea fi viteza prea mare la aterizare, însă verificările vor fi făcute de specialişti care vor ajunge în cursul nopţii la Cluj-Napoca.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, un avion cu incendiu la trenul de aterizare a aterizat pe pista Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca. Sursa citată nu a precizat despre ce aeronavă este vorba şi nici pe ce rută zbura.

"Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forţe şi mijloace din ISU Cluj. Toţi pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale", a transmis ISU Cluj.

Aeroportul a fost temporar închis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Un avion cu incendiu la trenul de aterizare a aterizat la Cluj-Napoca. Pasagerii au fost evacuați