Antena Meniu Search
x

Video Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un teren agricol din Hunedoara. Pilotul efectua un zbor de instructaj

Un avion a aterizat forţat ieri după-amiază pe un teren agricol din judeţul Hundeoara. Pilotul efectua un zbor de instructaj, moment în care a constatat o defecţiune la motor. Atât instructorul, cât şi elevul său au scăpat fără nicio zgârietură. 

de Redactia Observator

la 12.02.2022, 09:18

Vezi și

Aparatul aparţine Aerodromului Deva şi efectua un zbor de antrenament. Doar experienţa şi sângele rece al instructorului au făcut ca nava să aterizeze fără mari stricăciuni.

Carla Strujan, purtător de cuvânt-IPJ Hunedoara: Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că pe un teren agricol se află un avion de antrenament pentru zbor, care prezenta avarii la elice şi la jamba de aterizare, fiind identificat instructorul de zbor, un bărbat în vârstă de 55 de ani şi elevul în vârstă de 49 de ani, care nu au suferit vătămări corporale.

Incidentul s-a petrecut la câţiva km de Deva, între localităţile Sântandrei și Bârcea Mică. După aterizarea forţată, aeronava a fost trasă de oameni pe uliţele satului Sântandrei. Evenimentul a fost raportat la Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, iar cercetările vor continua în vederea stabilirii cauzelor accidentului aviatic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un teren agricol din Hunedoara. Pilotul efectua un zbor de instructaj