Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat a stat o noapte întreagă în pantaloni scurți în Munții Caraiman. A fost salvat cu elicopterul

Un bărbat de 35 de ani care a rămas blocat în zona Văii Caraiman a fost recuperat, vineri dimineaţă, cu ajutorul elicopterului. Bărbatul a petrecut noaptea pe munte îmbrăcat în pantaloni scurți, o bluză subţire și încălțat cu adidași.

de Redactia Observator

la 24.03.2023, 13:48

Conform datelor publicate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, bărbatul de 35 de ani a cerut, joi seară, ajutorul salvatorilor montani, anunţând că este undeva în zona Văii Caraiman, fiind în imposibilitatea de a mai înainta.

Bărbatul a povestit că se antrena ieri pentru un concurs de alergare montana când a început să urce pe Valea Cerbului doar orientându-se cu telefonul, fara sa cunoască deloc Muntii Bucegi. La un moment dat nu a mai putut înainta şi a coborât pe sub brână, direct spre Valea Caraimanului. Era echipat în pantofi sport, pantaloni scurţi şi o bluză subţire.

Era echipat în adidași, pantaloni scurţi şi o bluză subţire

Trei salvatori montani aflaţi de serviciu la Baza Salvamont Baba Mare au plecat în căutarea lui, însă, din cauza întunericului, a zonei extrem de dificile, a riscului ridicat de avalanşă şi a faptului că telefonul bărbatului nu mai avea baterie, salvamontiştii s-au retras în bază, în jurul orei 02,00, fără a-l găsi pe apelant.

La prima oră a dimineţii, salvamontiştii au solicitat elicopterul de la POA Braşov, iar bărbatul a fost identificat. Un salvator montan a fost troliat la acesta şi a fost extras din zona de abrupt.

"În afară de o uşoară hipotermie şi mai multe escoriaţii la membrele inferioare, persoana era într-o stare bună, dar a fost totuşi transportată la Spitalul Judeţean din Braşov, pentru evaluare medicală suplimentară. (...) Fiind o fire sportivă, el s-a mişcat toată noaptea şi a evitat să intre în şoc hipotermic, temperatura fiind negativă, noaptea trecută, la 1.800 m altitudine", arată sursa citată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Un bărbat a stat o noapte întreagă în pantaloni scurți în Munții Caraiman. A fost salvat cu elicopterul