Antena Meniu Search
x

Un bărbat de 50 de ani din Tulcea i-a dat foc fiului său, de 24 de ani, după o ceartă. Tânărul a ajuns la spital în stare gravă, tatăl în spatele gratiilor

O ceartă a degenerat şi a mai fost doar un pas până la o tragedie. Un bărbat de 50 de ani din Tulcea şi-a incendiat fiul de 24 de ani. Tânărul a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri pe circa 20-30% din suprafața corpului. Tatăl a fost arestat pentru 30 de zile.

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 10:46

Un bărbat de 50 de ani din Tulcea i-a dat foc fiului său, de 24 de ani, după o ceartă. Tânărul a ajuns la spital în stare gravă - Shutterstock

Incidentul dramatic a avut loc pe 30 septembrie. După ce a băut bine, bărbatul din Frecăţei şi-a ameninţat familia cu incendierea. A stropit cu benzină holul casei unde se aflau rudele sale, dar şi pe fiul său, după care a dat foc. Hainele tânărului s-au aprins, iar flacara i-a cuprins pieptul, gâtul şi braţele. Mama a fost cea care a reuşit să îl stingă. Au fost chemate ajutoare, iar tânărul a fost transportat la spital. Tatăl a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, după care a primit mandat de arestare.

Ce spun procurorii

La data de 30.09.2023, organele de urmărire penală s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de violență în familie, în forma tentativei la infracţiunea de omor calificat comis prin cruzimi, având în vedere că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 16:22, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, F.I. în vârstă de 50 de ani, din. loc. Frecăţei, jud. Tulcea, a aruncat în mod intenționat cu benzină în interiorul unui corp de clădire dar şi asupra fiului său F.V. în vârstă de 24 de ani, după care a aprins substanța inflamabilă provocându-i acestuia arsuri pe circa 20-30% din suprafața corpului.

Din probele administrate până în acest moment a rezultat faptul că F.I., care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a amenințat inițial familia cu auto-incendierea sa. Ulterior, în condiţiile în care avea asupra lui substanța inflamabilă şi în timp ce îşi amenința membrii familiei că le dă foc, a aruncat benzină în holul casei în care aceștia se aflau şi a aprins substanța inflamabilă. Întrucât benzina a fost aruncată şi în direcția lui F.V., articolele de îmbrăcăminte ale acestuia au luat foc, flacăra cuprinzându-i zona pieptului, a gâtului şi a brațelor. Intervenția imediată a mamei lui F.V. a contribuit la stingerea focului care l-a cuprins.

Pe acelaşi subiect

Echipajul din cadrul Serviciului de Ambulanță Tulcea sosit la faţa locului pentru acordarea primului ajutor a transportat victima la Spitalul Județean de Urgenţă Tulcea pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus la data de 30.09.2023, măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de suspectul F.I., la data de 01.10.2023 formulând propunere de arestare preventivă a acestuia pe o durată de 30 de zile, pentru săvârșirea infracţiunii de violență în familie, în forma tentativei la infracţiunea de omor calificat comis prin cruzimi.

Propunerea formulată de către procuror a fost admisă de Tribunalul Tulcea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un bărbat de 50 de ani din Tulcea i-a dat foc fiului său, de 24 de ani, după o ceartă. Tânărul a ajuns la spital în stare gravă, tatăl în spatele gratiilor