Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Satu Mare care a trăit pe străzi a donat o sumă uriaşă Centrului Social în care a locuit

Un bărbat din Satu Mare a făcut un gest impresionant şi a donat o sumă uriaşă Centrului Social care l-a adăpostit o vreme. Omul a vrut să contribuie la renovarea faţadei clădirii şi să întoarcă astfel o parte din ajutorul pe care l-a primit.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 22:05

Un bărbat din Satu Mare care a trăit pe străzi a donat o sumă uriaşă Centrului Social în care a locuit
- portalsm.ro

Potrivit portalsm.ro, bărbatul a vrut să-şi păstreze anonimatul, dar a donat 10.000 de lei. Anunţul a fost făcut de Primăria Satu Mare. "Azi, la Centrul Social de Urgență pentru Adulți – Adăpostul de noapte – au avut loc o serie de activități dedicate oamenilor care nu au un acoperiș deasupra capului, celor 55 de beneficiari ai Adăpostului. Alături de beneficiari s-a aflat și sătmăreanul cu suflet mare care și-a dorit anul acesta să facă o faptă bună și a contribuit la renovarea fațadei clădirii Centrului Social de Urgență pentru Adulți.Îi mulțumim și pe această cale pentru implicarea sa în viața comunității noastre. Fațada completează realizările din interiorul clădirii, Primăria Municipiului Satu Mare renovând și modernizând spațiul interior al Adăpostului și îmbunătățind astfel condițiile de viață ale beneficiarilor", se arată în comunicatul instituţiei.

Conform sursei citate, în ultimii doi ani nu mai puţin de 15 beneficiari şi-au găsit un loc de muncă şi s-au mutat în chirie după ce au stat o vreme în Centrul Social. Alţi patru beneficiari au fost ajutaţi să se reintegreze în familiile lor, iar trei s-au mutat în locuinţe sociale. Acum, în Centrul Social de Urgenţă pentru Adulţi se află 55 de persoane, majoritatea vârstinici sau cu probleme medicale: 60% - persoane vârstnice, 30% - persoane apte de muncă, dintre care doar 10% lucrează, iar restul sunt în câutarea unui loc de muncă, iar 10% sunt persoane fără venituri, cu probleme psihice sau probleme de dependenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Un bărbat din Satu Mare care a trăit pe străzi a donat o sumă uriaşă Centrului Social în care a locuit