Antena Meniu Search
x

Video Un bebeluş de şase luni din Olt a murit la doar câteva ore de la externare în braţele părinţilor săi. Medicii nu îşi reproşează nimic

Împietriţi de durere, doi părinţi din Olt caută răspunsuri după ce bebeluşul lor de numai 6 luni a murit la doar câteva ore după ce a fost externat din spital. Copilul fusese dus la Spitalul Judeţean din Slatina pentru că avea pneumonie. A fost externat, dar în cursul nopţii tatăl şi-a găsit băieţelul fără suflare. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 11.01.2023, 13:31

Vezi și

Este o durere fără margini în familia bebeluşului, iar părinţii şi apropiaţii sunt măcinaţi şi de o mulţime de întrebări la care nu au primit răspunsuri sau explicaţii. 

A murit la doar câteva ore de la externare

Concret totul a început înainte de Crăciun, când cel mic s-a îmbolnăvit şi a fost tratat în spitalul orăşenesc Balş de o bronşiolită. A fost externat în a doua zi de Crăciun, însă câteva zile mai târziu copilul a început din nou să prezinte simptome de boală, aşa că de data aceasta părinţii au decis să meargă cu el la un spital de rang superior, pentru că aveau mai mare încredere în medicii din Slatina şi au mers acolo cu mai mari speranţe. 

A fost internat aşadar la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, între 2 şi 9 ianuarie. Atunci, s-a decis să îl trimită acasă pentru că starea de sănătate a celui mic este suficient de bună şi nu mai este în niciun risc. Decizia de a externa copilul este a medicilor, care nu îşi reproşează nimic şi nu consideră că s-au făcut greşeli în ceea ce priveşte protocolul de tratament primit de cel mic sau hotărârea de a trimite mama şi copilul acasă. 

Pe acelaşi subiect

Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Slatina-reporter: Au considerat că este în afara oricărui pericol, toată simptomatologia iniţială la prezentare se remisese... fără probleme respiratorii, fără semne de pneumonie, fără febră, fără vărsături, fără nicio altă problemă.

- Şi... cum se explică faptul că în doar 24 de ore s-a stins?

- Nu avem cum să dăm detaliile astea până când nu avem raportul medicului legist în urma necropsiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Un bebeluş de şase luni din Olt a murit la doar câteva ore de la externare în braţele părinţilor săi. Medicii nu îşi reproşează nimic