Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un cetățean afgan, "pericol pentru siguranța națională", umblă liber de două zile, după ce a evadat. Are legături cu talibanii

Este alertă la nivel naţional. Un cetăţean afgan, care a declarat că are legături cu talibanii şi e considerat pericol pentru siguranţa naţională, a evadat dintr-un centru din Arad. Tot judeţul este acum împânzit de forţe de  ordine care îl caută. Poliţia a făcut publice fotografii cu el în speranţa că va fi identificat. Sigurii care păstrează tăcerea acum sunt cei care trebuiau să-l păzească. S-au rezumat la un comunicat de presă. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 15.12.2022 , 20:41

Darwesh Muhamadullah a intrat în România în urmă cu un an, pe la vama din Giurgiu. Şi-ar fi declarat apartenenţa la mişcarea talibană, astfel că a devenit suspect de activităţi care ar atenta la siguranţa naţională. Prin decizia unui procuror, a fost plasat într-un centrul de custodie publică al Inspectoratului General pentru Imigrări, în Arad. Mai precis, un arest preventiv pentru cetăţenii străini care solicită o formă de azil în ţara noastră. Afganul urma să fie expulzat, dar între timp, a fugit. 

Cristina Filip, reporter Observator: Acum, este considerat: evadat. Instituţia care ar fi trebuit să-l supravegheze, mai precis, Inspectoratul pentru Imigrări din Arad, nu a explicat cum le-a scăpat individul din custodie. IGI a transmis, printr-un comunicat sec, că îl caută. De două zile şi două nopţi.

Flavius Chereji, primar Chişineu-Criş: A fost o persoană dispărută din centru de la Horia (n.r. localitatea Horia) acum 2 zile şi s-au extins căutările acelei persoane în zona oraşului Chişineu-Criş şi satelor de lângă.

Vezi și

Sute de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de la frontieră au împânzit judeţul în căutarea fugarului periculos

Cristina Filip, reporter Observator: Zeci de filtre de poliţie au fost amplasate pe străzile principale din oraşe şi la ieşiri. Cetăţeanul afgan a fost dat în consemn la frontiere. Mai multe fotografii cu el au fost date publicităţii, iar autorităţile cer acum ajutorul oamenilor pentru a-l identifica. 

Imediat ce va fi găsit, Darwesh Muhamadullah va fi cercetat, conform codului penal, pentru sustragerea de la măsurile de îndepărtare de pe teritoriul României. Pedeapsa poate ajunge la 2 ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Un cetățean afgan, "pericol pentru siguranța națională", umblă liber de două zile, după ce a evadat. Are legături cu talibanii