Antena Meniu Search
x

Un copil de 8 ani a fost atacat de un urs, în Covasna. Primar: Nu avem nimic în mână să ne apărăm

Un copil de 8 ani a fost atacat, marţi, de un urs pe o uliţă din localitatea Ghelinţa, judeţul Covasna, acesta fiind transportat la spital pentru investigaţii medicale.

de Redactia Observator

la 06.07.2021, 13:23

Un copil de 8 ani a fost atacat de un urs, în Covasna. Primar: Nu avem nimic în mână să ne apărăm
Un copil de 8 ani a fost atacat de un urs, în Covasna. Primar: Nu avem nimic în mână să ne apărăm - Shutterstock

Primarul comunei Ghelinţa, Ilyes Botond Janos, a declarat, pentru Agerpres, că, din fericire, copilul nu a fost rănit grav, însă incidentul ar fi putut avea un final dramatic.

"Din fericire nu e grav, dar să vă gândiţi că ursul a intrat în localitate aproape în mijlocul zilei şi a traversat toată comuna de la un capăt la altul, aproximativ 5 kilometri. A prins copilaşul pe o uliţă din mijlocul comunei. S-a întâmplat în jurul orei 10,00, copilul se juca pe drum, când a venit ursul şi l-a lovit. Copilul a ajuns la spital, s-a ales cu o lovitură şi cu o sperietură. (...) Vă daţi seama, a trecut pe lângă grădiniţă, şcoală, primărie, avem o grămadă de înregistrări în care se vede ursul, care nu e tocmai mic", a declarat primarul.

Edilul a mai adăugat că a solicitat ajutorul Jandarmeriei pentru alungarea animalului.

"Am reuşit să îl alungăm, a intrat în pădure. Am chemat jandarmii, am cerut RO-ALERT pentru zonă, dar nu avem nimic în mâna noastră ca să ne apărăm. Aşteptăm să ne ajute jandarmii", a mai spus Ilyes Botond Janos.

Luna trecută, doi bărbaţi din judeţul Covasna au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de urşi, unul în localitatea Zagon, iar cel de-al doilea între staţiunea Şugaş Băi şi municipiul Sfântu Gheorghe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Un copil de 8 ani a fost atacat de un urs, în Covasna. Primar: Nu avem nimic în mână să ne apărăm